05.06.2018 Επιστροφές ποσών διαφορών υγείας συνταξιούχων επικουρικής σύνταξης ΕΤΕΑ (ΤΕΑΠΕΤΕ)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αθήνα 5/6/2018

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΣΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΤΕΑ(ΤΕΑΠΕΤΕ)

Σήμερα, Τρίτη 5/6/2018, ο Σύλλογος συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης , με θέμα την επιστροφή των ποσών που παρακρατήθηκαν, για τη μηνιαία εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης των συνταξιούχων, από τις συντάξεις που καταβλήθηκαν κατά το διάστημα από 01/01/2012 έως 30/06/2016 και υπολογίσθηκαν επί του ακαθάριστου ποσού μηνιαίας κύριας σύνταξης, χωρίς την αφαίρεση των ποσών που αντιστοιχούν στις περικοπές των συντάξεων βάσει των νόμων 4024/2011 (Α΄226), 4051/2012 (Α΄40) και 4093/2012 (Α΄ 222) και της Κ.Υ.Α. 476/2012 (Β΄499).

Διαπιστώσαμε ότι μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει τίποτα σε ότι αφορά την έκδοση σχετικής οδηγίας για τον υπολογισμό και την επιστροφή των παραπάνω διαφορών, παρόλο ότι ο Σύλλογος είχε στείλει προ τριμήνου επιστολή όπου ανέλυε τον τρόπο υπολογισμού και επιστροφής των διαφορών.

Διαπιστώσαμε ακόμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ότι κύρια αιτία της καθυστέρησης είναι ο κ. Αθανασίου, που ενώ από τον περασμένο Δεκέμβριο γνώριζε καλά το θέμα, αντί να συμβάλει στην επίλυσή του, επικαλούμενος διάφορα <<προβλήματα>>, οδήγησε την κατάσταση, 6 μήνες μετά, να μην έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου.

Η σύσκεψη κατέληξε με την αποδοχή των προτάσεων του Συλλόγου, όπως αυτές αναλυτικά εκτέθηκαν από τους εκπροσώπους μας.

Αναμένεται το Υπουργείο να εκδώσει οδηγίες προς το ΕΤΕΑΕΠ για τον αναλυτικό τρόπο υπολογισμού και επιστροφής των διαφορών καθώς και ότι οι επιστροφές των παρακρατήσεων αφορούν και στους συνταξιούχους επικουρικής σύνταξης ΕΤΕΑ (ΤΕΑΠΕΤΕ).

Ο Πρόεδρος           Ο Γ.  Γραμματέας

Χρήστος Τσιλώνης             Γ. Δέδες