Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

19.05.2023 - Επιστολή προς την Alpha Bank. Δανεισμός και όροι συναλλαγών συνταξιούχων Εμπορικής Τραπέζης – Ορισμός συνάντησης

 Αθήνα 15.05.2023

Αρ.Πρωτ. 3090

Προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank,

κ. Βασίλειο Ψάλτη

                                                         

Θέμα: Δανεισμός και όροι συναλλαγών συνταξιούχων Εμπορικής Τραπέζης – Ορισμός συνάντησης

Αξιότιμε κ. Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Η διαμόρφωση του οικονομικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο καλούμαστε ως συνταξιούχοι να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και τις βασικές ανάγκες διαβίωσης των οικογενειών μας, έχει μειώσει σημαντικά το ήδη περιορισμένο διαθέσιμο εισόδημά μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος μας, ο οποίος εκπροσωπεί 8.500 μέλη συνταξιούχους της Εμπορικής Τραπέζης, προσπαθεί εδώ και αρκετά χρόνια να συνδράμει υποστηρικτικά με αποδεκτές προτάσεις προς την Τράπεζα, τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων τους έτσι ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία καθυστερημένων οφειλών.

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα οι όποιες προσπάθειες των συναδέλφων μας συνταξιούχων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Τράπεζα επιβαρύνθηκαν περαιτέρω, τόσο εξ αιτίας της μετακύλισης από πλευράς της Τράπεζας της αύξησης των επιτοκίων, όσο και από τιμολογιακές αυξήσεις στις λοιπές συναλλαγές τους με την Τράπεζα.

Παράλληλα, διαπιστώνουμε και την σταδιακή κατάργηση ειδικών όρων (επιτοκιακών & τιμολογιακών εκπτώσεων) που είχαν θεσπισθεί (είτε συλλογικά, είτε μονομερώς από πλευράς της Τράπεζας) και εφαρμόζονταν διαχρονικά για τους συναδέλφους.

Τέλος με έκπληξη διαπιστώνουμε επίσης ότι στις όποιες ευνοϊκές παροχές, σε ότι αφορά τον δανεισμό της Τραπέζης προς τους συναδέλφους της Alpha Bank, δεν περιλαμβάνονται πουθενά οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας.

Από τα παραπάνω δεδομένα, ο κίνδυνος δημιουργίας νέων καθυστερήσεων, εξ αιτίας της μη δυνατότητας ανταπόκρισης συναδέλφων σε ήδη ρυθμισμένες οφειλές, αλλά και από συναδέλφους με ενήμερες οφειλές, επιβάλει τη διερεύνηση βιώσιμων επιλογών για την αντιμετώπισή τους.

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων συναδέλφων μας διατηρεί μέχρι σήμερα την τραπεζική συνεργασία της αποκλειστικά με την Alpha Bank ως διαδόχου του χώρου εργασίας μας της Εμπορικής Τράπεζας, στην οποία εργασθήκαμε για πολλά χρόνια. Η σχέση μας αυτή είναι ιδιαίτερα αποδοτική για την Τράπεζα.

Με την τοποθέτηση μας προσβλέπουμε στην παρέμβασή σας για την επίλυση ζητημάτων τα οποία αναφέρονται παραπάνω με σκοπό την διατήρηση και ενδεχόμενα  την περαιτέρω ενίσχυση της προαναφερόμενης σχέσης συνεργασίας των συναδέλφων συνταξιούχων και των οικογενειών τους προς όφελος και της Τράπεζας.

Προκειμένου να σας εκθέσουμε αναλυτικά τα προαναφερόμενα ζητήματα και τις προτάσεις μας, παρακαλούμε για τον καθορισμό το συντομότερο δυνατό συνάντησης με εκπροσώπους μας.

Με εκτίμηση

Για το Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Τσιλώνης         Παύλος Δερμενάκης