Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

02.04.2021 - Ιστορική η ΓΣ του ΣΣΕΜ της 31.03.2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Ιστορική η ΓΣ τροποποίησης καταστατικού και η ετήσια τακτική ΓΣ  του Συλλόγου μας της 31/3/2021 στον διαδικτυακό τόπο της ηλεκτρονικής εφαρμογής - υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης zoom

2.4.2021

Αγαπητοί συναδέλφισσες / συνάδελφοι

Έχουν περάσει αρκετές ώρες από το ιστορικό γεγονός της διαδικτυακής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου. Σταδιακά όλοι κατανοούμε το μέγεθος της επιτυχίας της. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για το Σύλλογο, το συνδικαλιστικό κίνημα, τις εν γένει κοινωνικές διεργασίες και αναζητήσεις αλλά και για τον καθένα μας Είχαμε την μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου που υπήρξε ποτέ σε συλλογικές διαδικασίες.

Αποφασίστηκε η  θεσμοθέτηση  στο καταστατικό μας ότι  οι αποφάσεις και οι ενέργειες του Συλλόγου, εκφράζουν, έχουν την σύμφωνη γνώμη, ελέγχονται και θα υλοποιηθούν, από την πλειοψηφία των μελών.

Ως ΔΣ σας ευχαριστούμε από το βάθος της καρδιάς μας γιατί για μία ακόμα φορά στηρίξατε με έργα το σχεδιασμό και την προσπάθειά μας.  Η εμπιστοσύνη σας μας γεμίζει κουράγιο και ενισχύει τη θέλησή μας για να συνεχίσουμε το έργο που όλοι μαζί έχουμε ξεκινήσει.

Με τη ΓΣ όλοι μας ζήσαμε πρωτόγνωρες συγκινήσεις καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε από κάθε άκρη της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό. Υπήρξε επικοινωνία με χιλιάδες μέλη του Συλλόγου  από τις συναδέλφισσες που με ζήλο και υπερβάλλοντας εαυτούς έφεραν σε πέρας την προσωπική  τηλεφωνική ενημέρωση για την διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού.

Συνάδελφοι που είχαν χρόνια να βρεθούν ξανά αντάμωσαν με τη ζωντανή επικοινωνία μέσω του διαδικτύου. Είναι συγκινητικό να αισθάνεσαι δίπλα με το συνάδελφο που έχεις χρόνια να τον δεις και είναι αυτή τη στιγμή σε κάποιο ακριτικό νησί, σε ένα απομακρυσμένο χωριό ψηλά στην παραμεθόριο ή ακόμα και στο εξωτερικό.

Οι καταγραφές που κάνατε κατά τη ροή της ΓΣ ήταν συγκινητικές τόσο για τα θέματα της επικοινωνίας μεταξύ μας όσο και για τις δηλώσεις στήριξης της πρωτοβουλίας του ΔΣ για ψηφιακή ΓΣ και την αλλαγή του καταστατικού.

Θεωρούμε καθοριστική στιγμή της ΓΣ τον χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Τράπεζας τότε, συνάδελφο σήμερα με έργα και όχι με λόγια τον Ανδρέα Μπούμη. Η στάση του διαχρονικά, τα έργα του και τα λόγια του στην παρούσα φάση μας γεμίζουν αισιοδοξία στον αγώνα μας για την κεντρική μας διεκδίκηση απέναντι στην Alpha Bank / Εμπορική. Τη σύνταξη που δικαιούμαστε με βάση τις εισφορές που πληρώσαμε. Πολύ σημαντική ήταν η ενημέρωση του καθηγητή Α. Καζάκου για τη νομική αυτή διεκδίκηση, καθώς και την εκδίκαση στο ΣτΕ  των δύο προσφυγών μας κατά του επανυπολογισμού των συντάξεων ΕΤΑΤ.    

Ήταν μια ιστορική, ζωντανή, ανθρώπινη, δυνατή σε συναισθήματα Γενική Συνέλευση. Απέπνεε αισιοδοξία, ζωή, ζωντάνια από ανθρώπους που άλλοι πλησιάζουν και άλλοι βρίσκονται στην τρίτη ηλικία, αλλά αισθάνονται νέοι γιατί παλεύουν για κάτι που πιστεύουν και τους ενώνει.

Η συμμετοχή σας στη ΓΣ καταγράφηκε στην ιστορία και απέδειξε ότι:

  • Έχουμε τη θέληση να χειριστούμε νέα εργαλεία συμμετοχής στη ζωή του Συλλόγου, σε δύσκολες συνθήκες και να φέρουμε ουσιαστικά αποτελέσματα.
  • Ανοίγουν νέες δυνατότητες για τη λειτουργία & δράση του Συλλόγου μας με την στενή επικοινωνία – επαφή μεταξύ μας όσο μακριά και αν βρισκόμαστε.
  • Το συνδικαλιστικό κίνημα για να υπερβεί τα προβλήματά του, πρέπει να εμπιστευτεί τα απλά μέλη των σωματείων δίνοντάς τους λόγο και χώρο να λειτουργήσουν αφού πρώτα εξασφαλιστεί η ζωντανή επικοινωνία με όλους με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
  • «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω». Η ανατροπή που έχει γίνει στο Σύλλογο Συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας έχει γερές ρίζες οι οποίες συνεχώς δυναμώνουν με την ολοένα και μεγαλύτερη ενεργό συμμετοχή των μελών του και διατρανώθηκε και πάλι ότι οποιαδήποτε απόχρωσης μεθόδευση ενάντια στο κοινό σκοπό σταματάει μπροστά στο τοίχος που οι ίδιοι οι συνάδελφοι ορθώνουν.

Για να έχουμε όλοι μια πρώτη αίσθηση του μεγέθους της επιτυχίας του Συλλόγου μας πρέπει να γνωρίζουμε ότι πάνω από τέσσερις χιλιάδες συνάδελφοι έστειλαν τις υπεύθυνες δηλώσεις συμμετοχής τους στη ΓΣ  και συμμετείχαν στη ΓΣ ψηφιακά, αλλά και εκατοντάδες παρακολούθησαν  τις εργασίες της ΓΣ τηλεφωνικά, με ήχο.

 

Η ψηφοφορία για την τροποποίηση του Καταστατικού συνεχίζεται

Η ΓΣ της 31.3.2021 για την τροποποίηση του καταστατικού, εξέλεξε ως Πρόεδρο τον συνάδελφο Γιώργο Καπετανόπουλο και ως Γραμματείς τις συναδέλφισσες Μαρία Γεωργοπούλου και Κυριακή Πάρου που διεξήγαγαν την ψηφοφορία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom.

Επίσης η Γ.Σ. αυτή, αποφάσισε την διεξαγωγή φανερής ψηφοφορίας, με φανερή ψηφιακή ή φανερή επιστολική ψήφο και την παράταση του χρόνου ψηφοφορίας στο πλαίσιο της ΓΣ με την διενέργεια καθολικής ψηφοφορίας από 1-20 Απριλίου 2021, προκειμένου να διευκολυνθούν όσα μέλη του Συλλόγου δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στην αρχικά ορισμένη από τη ΓΣ ημέρα. 

Όσο διαρκεί η καθολική ψηφοφορία δεν ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 31.3.2021. Η εξαγωγή και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει συνολικά, από τον Πρόεδρο της ΓΣ, όταν ολοκληρωθεί και η καθολική ψηφοφορία. Μέχρι την τελική ανακοίνωση του αποτελέσματός της η ΓΣ και τα όργανα αυτής (Πρόεδρος ΓΣ, δύο γραμματείς) βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης φάσης με τον διάλογο για τις προτεινόμενες αλλαγές στο Καταστατικό του Συλλόγου, περνάμε στη δεύτερη φάση, στην καθολική ψηφοφορία, για την ολοκλήρωση της ψηφιακής έγκρισης τροποποίησης, με την ψηφοφορία με ηλεκτρονικά μέσα ή με επιστολική ψήφο.

Όσοι συμμετέχοντες δεν έχουν ήδη ψηφίσει θα συνεχιστεί γι΄ αυτούς η ψηφοφορία τις επόμενες μέρες μέχρι και την 20η Απριλίου 2021 ως εξής:

     1)  Ηλεκτρονικά μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής. Μέχρι την προσεχή Δευτέρα 5/4/2021 θα λάβετε με e-mail τον σύνδεσμο (link) που θα μπορείτε να εισέρχεστε στην εφαρμογή για να ψηφίζετε ηλεκτρονικά.  

      2)  Με την επιστολική ψήφο, όσοι δεν μπορείτε να  ψηφίσετε ψηφιακά.

Θυμηθείτε ότι η ψηφοφορία διαρκεί έως την 20/4/2021.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου όλες οι ομιλίες και για τις  δύο Γ.Σ. καθώς και τα σχόλιά σας στη διάρκεια της ΓΣ.

Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

  Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τσιλώνης                 Π . Δερμενάκης