Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

30.05.2022 - Νέα Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας την 17.06.2022

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

30/5/202

     √ Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Υπουργείου και του Συλλόγου μας   την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 ώρα 11:00 π.μ.

     √ Νέα Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) την 17/6/2022

 

Αγαπητοί συναδέλφισσες / συνάδελφοι

 

Η συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε την 26/5/2022 στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ήταν επιτυχής από κάθε πλευρά, παρά τη ζέστη και τις γενικότερες δυσκολίες της περιόδου. Η συμμετοχή και η επιμονή των συναδέλφων ήταν τόσο έκδηλα στοιχεία στη διαδικασία της κινητοποίησής μας που έφεραν αποτελέσματα.

Οι συνάδελφοι άρχισαν να συγκεντρώνονται μαζικά αρκετή ώρα πριν την προκαθορισμένη, γεγονός που υποχρέωσε το Υπουργείο να κατεβούν στελέχη από το Γραφείο του αρμόδιου Υφυπουργού και να αναζητήσουν τα αιτήματά μας. Τα παραδώσαμε για μία ακόμα φορά και εξηγήσαμε το περιεχόμενό τους. Μετά από σύσκεψη στα υπουργικά γραφεία μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να μας δει κάποιος αρμόδιος, διότι ο κ. Υπουργός έλειπε και όλοι οι υπόλοιποι ήταν απασχολημένοι, παραπέμποντας το θέμα στο αόριστο μέλλον...

Καθώς είμαστε πλέον  μια μεγάλη συγκέντρωση,  η αποφασιστικότητά μας και η ετοιμότητά μας, να πραγματοποιήσουμε πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου υποχρέωσε το Υπουργείο Εργασίας να αλλάξει στάση. Έγινε αμέσως συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κα Παυλίνα Καρασιώτου η οποία  μας δήλωσε ότι εξετάζονται τα αιτήματά μας, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμοι και ότι δεν αρκούν οι συναντήσεις με αφορμή τις συγκεντρώσεις μας και πρέπει να προετοιμαστεί συνάντηση στο  Υπουργείο η οποία και ορίστηκε για την  Παρασκευή 17 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ.

Οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής. Έγινε κατανοητό ότι με τις κινητοποιήσεις μας διαμορφώθηκαν συνθήκες για ουσιαστικό διάλογο και για να έχει αποτέλεσμα θετικό για εμάς αυτός ο διάλογος πρέπει να είμαστε πάλι όλοι παρόντες με νέα συγκέντρωσή μας την 17/6/2022, περισσότεροι και με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Τα αιτήματά μας είναι γνωστά και έχουν αναλυθεί στην από 16/5/2022 ανακοίνωση του Συλλόγου. Συνοπτικά είναι:

1) Νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της διάκρισης σε  βάρος των 5.000 συνταξιούχων του π. ΕΤΑΤ (και π. ΕΤΕΑ «προσυνταξιοδοτικό») εδώ και τώρα, ανεξάρτητα από τη δικαστική διαδικασία στο ΣτΕ.

2) Εφαρμογή του νόμου για τον υπολογισμό των νέων επικουρικών συντάξεων για τους συνταξιούχους της Εμπορικής, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται από τον κύριο φορέα -ΕΦΚΑ- λόγω της συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

2.1. Η Επικουρική «Α1» (η βασική επικουρική σύνταξη ΕΤΕΑΕΠ του ποσοστού εισφορών 6%) να υπολογίζεται, όπως ορίζει ο νόμος, επί όλων των συντάξιμων αποδοχών επί των οποίων  καταβάλλονταν οι εισφορές. 

2.2. Η Επικουρική «Α2» -επαύξηση της επικουρικής- να υπολογίζεται όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις καταβολής ασφαλίστρου μεγαλύτερου του 6% (Επασφάλιστρο), για τις επιπλέον του 6% ποσοστιαίες μονάδες των εισφορών μας.

3) Ίση αντιμετώπιση για όλους τους συνταξιούχους, με καταβολή ενιαίου  ποσού σύνταξης στο σύνολο των συνταξιούχων των πριν και μετά το νόμο «Κατρούγκαλου».

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας για όσο χρειαστεί. Η νέα μας συγκέντρωση θα γίνει την Παρασκευή 17 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ.  στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29, απέναντι από την Alpha Bank για να μας βλέπουν και από εκεί...) για να ακούσουμε τις απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στα αιτήματά μας. Ανάλογα με τις απαντήσεις θα αποφασίσουμε την περαιτέρω πορεία μας.

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου και ώρα 12:00 μεσημβρινή θα συνεδριάσει σε έκτακτη ανοιχτή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας για να συζητήσει τις εξελίξεις και να οργανώσει τις δράσεις του.

Πρέπει να είναι πλέον σαφές στους Κυβερνητικούς παράγοντες ότι θα μας βλέπουν μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας και σε πορείες ως το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι να αποφασίσουν να απαντήσουν θετικά στα αιτήματά μας. Έφτασε η στιγμή να κάνουν πράξη αυτό που ανέφερε, τον Οκτώβριο 2017, στην εκδήλωση του Συλλόγου μας στην Παλαιά Βουλή, ο εκπρόσωπος της τότε αντιπολίτευσης, και εκπρόσωπος της σημερινής Κυβέρνησης: Το δίκαιο αίτημα των συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας «έπρεπε να έχει λυθεί χθες». 

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, τη λύση θα φέρει ο αγώνας μας.

Απαιτούμε συντάξεις ανάλογες με τις εισφορές που πληρώσαμε όπως έχει ισχύσει  στους άλλους συνταξιούχους εκτός από εμάς.

Όλοι στο δρόμο του Αγώνα

Για να αισθανθούν ακόμα πιο έντονα όλοι, ότι είμαστε αποφασισμένοι και θα αγωνιστούμε μέχρι την τελική μας δικαίωση

Όλες και Όλοι στο Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 17/6/2022 και ώρα 11:00 π.μ. και στη συνέχεια όπου χρειαστεί...

Για τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

 Χρήστος Τσιλώνης          Παύλος Δερμενάκης