Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

28.06.2018 Ανακοίνωση Ασφαλιστήριο Υγείας Μελών ΣΣΕΜ

Ασφάλιση Υγείας Μελών Συλλόγου

& Προστατευόμενων Μελών των Οικογενειών μας

 

Αθήνα 27.06.2018

 

Αγαπητοί Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στην πρόσφατη Γενική μας Συνέλευση (15/3/2018) επιθυμία του Συλλόγου μας είναι η επίτευξη του καλύτερου «ομαδικού» ασφαλιστηρίου υγείας για όλους μας και τα μέλη των οικογενειών μας. Δεδομένης της δυσκολίας, ότι ο Σύλλογός μας αποτελείται από συνταξιούχους και επομένως «μεγάλους» σε ηλικία, σύμφωνα με τα κριτήρια των ασφαλιστικών εταιριών, έγιναν μια σειρά πολύ προσεκτικών βημάτων προετοιμασίας και επικοινωνίες με τους βασικούς παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το τελικό αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών μας.

Σας παρουσιάζουμε το πλαίσιο του ασφαλιστικού προγράμματος, με βάση τις ανάγκες μας, για πλήρη νοσοκομειακή κάλυψη δική μας και των οικογενειών μας, με την ευρεία έννοια, σε συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική. Οι βασικοί όροι του προγράμματος είναι οι ακόλουθοι:

 1. Όριο κάλυψης νοσοκομειακής περίθαλψης 1.000.000€ ανά έτος.
 2. Μηδενική συμμετοχή με την παράλληλη χρήση του Ταμείου μας (ΕΟΠΥΥ).
 3. Θέση νοσηλείας Δίκλινο.
 4. Θεραπευτήριο Ιατρικό Κέντρο. Περιλαμβάνονται όλα τα νοσοκομεία του Ομίλου Ιατρικού Κέντρου Αθήνας & Θεσσαλονίκης, για την εξυπηρέτηση μας.(Ιατρικό Αθηνών, Γαία, Παιδιατρικό Αθηνών, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, Ιατρικό Π. Φαλήρου, Ιατρικό Ψυχικού, Ιατρικό Περιστερίου, Ιατρικό Δάφνης).
 5. Έκτακτα περιστατικά, χωρίς εισαγωγή, όριο δαπάνης έως € 400 ανά περίπτωση και ανά μέλος, για παιδιά έως 18 ετών έως € 500.
 6. Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις με τη χρήση Ταμείου μας (ΕΟΠΥΥ).
 7. Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις.
 8. Ένα ετήσιο δωρεάν check up ανά ασφαλισμένο.
 9. Μέριμνα για τις προ-υπάρχουσες ασθένειες ώστε να μην αποκλειστούν συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν τουλάχιστον “ελαφρά” προβλήματα. Για πιο “δύσκολες” περιπτώσεις υπάρχει και για αυτές μέριμνα με ειδικό πρόγραμμα.
 10. Ανώτατο όριο ηλικίας για την είσοδο στο πρόγραμμα η συμπλήρωση των 70 ετών. Ενδεχόμενες περιπτώσεις συναδέλφων που θα ξεπερνούν το όριο και επιθυμούν να ασφαλιστούν θα εξετάζονται μεμονωμένα.
 11. Τα ασφάλιστρα θα καθορίζονται ανά περίπτωση λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία κάθε ασφαλισμένου και τον αριθμό των ασφαλισμένων ανά οικογένεια. Η ασφάλιση περισσότερων του ενός ατόμων ανά οικογένεια / μερίδα σημαίνει σωρρευτικά πρόσθετη έκπτωση που μειώνει κατά μέσο όρο το συνολικό ποσό για όλους.
 12. Από την ένταξή μας στο πρόγραμμα και μετά: α) το πρόγραμμα δεν μεταβάλλεται όσον αφορά τις συμφωνημένες καλύψεις (μείωση καλύψεων, σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στα κλασσικά κλειστά ομαδικά ασφαλιστήρια όταν υπάρχει υπερβολική χρήση του προγράμματος) και β) τα ασφάλιστρα δεν μεταβάλλονται ανάλογα με τη χρήση του προγράμματος από τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, όπως συμβαίνει με τα κλειστά ομαδικά ασφαλιστήρια. Σημειώνεται ότι τα τελευταία έτη η Εθνική Ασφαλιστική, στην προσπάθειά της να περιοριστούν οι όποιες αυξήσεις που επιβαρύνουν τους πελάτες της, αποφάσισε αυξήσεις από 0% έως 2% σε όλα τα προϊόντα της.
 13. Στην περίπτωση που βρισκόμαστε στην επαρχία και υπάρχει έκτακτη ανάγκη, έχουμε Παροχή Επείγουσας Μεταφοράς για όλους από και προς το νοσοκομείο.
 14. Θα υπάρχει “ατομικός ασφαλιστής” με τον οποίο συνεννοείται το κάθε επιμέρους μέλος - συμμέτοχος στο πρόγραμμα ασφάλισης και ειδική γραμμή επικοινωνίας (σε 24ωρη βάση) με την Εθνική Ασφαλιστική.
 15. Αποκλειστικά πρόσωπα επικοινωνίας (Personal Contacts) για όλα τα νοσοκομεία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.
 16. Προσωπική εξυπηρέτηση των μελών μας από εξειδικευμένους συμβούλους της Εθνικής Ασφαλιστικής, με ραντεβού και στο χώρο σας για αμεσότητα στις διαδικασίες αποζημίωσής σας και την γρήγορη απάντηση σε απορίες.
 17. Δωρεάν Ασφάλιση Πυρός Κατοικίας σε πρώτο κίνδυνο για το κεφάλαιο των 3.000€ καλύπτοντας τις απαλλαγές των ασφαλιστηρίων πυρός που ήδη έχουμε.
 18. Έκπτωση ασφάλισης στα αυτοκίνητα 10% από τα τιμολόγια της Εθνικής Ασφαλιστικής.
 19. Προνομιακό επιτόκιο 1,75 % για εφάπαξ αποταμίευση χρημάτων, χωρίς προβλήματα δεσμεύσεων λόγω Capital Controls κλπ.
 20. Επιτόκιο 2,5% για σταδιακή δημιουργία κεφαλαίου χωρίς προβλήματα δεσμεύσεων λόγω Capital Controls κλπ.
 21. Το πρόγραμμα ισχύει ως έχει για όσους συμβληθούν σε αυτό, χωρίς να υπάρχει ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για την ενεργοποίησή του.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνάδελφοι που είναι ασφαλισμένοι σε άλλα προγράμματα – εταιρείες και επιθυμούν να αποχωρήσουν από αυτά και να ενταχθούν στην παρούσα πρόταση δεν σταματούν την εκεί ασφάλισή τους πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ένταξής τους στο παρόν ασφαλιστήριο της Εθνικής.

Το ασφαλιστήριο πρόγραμμα είναι ενεργό για την ένταξη συναδέλφων σε αυτό από τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης.

Από αύριο θα μπορείτε να δηλώσετε το κατ΄ αρχήν ενδιαφέρον σας, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι επικοινωνίες ειδικής ενημέρωσής σας, είτε με δική σας πρωτοβουλία απευθυνόμενοι στο ειδικό Ασφαλιστικό Σύμβουλο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, που θα βρίσκεται μόνιμα στα γραφεία του Συλλόγου, (τηλ.:211.411.53.68 και 211.411.53.69 και e-mail: ssem.asfalistirio@gmail.com ) είτε με πρωτοβουλία του Ασφαλιστικού Συμβούλου, ώστε στη συνέχεια, να γίνεται προσωπική συνάντηση μαζί σας, όπου θα σας αναλυθούν όλα τα ειδικά χαρακτηριστικά του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Σημειώνεται, ότι για όσους έχουν θέμα μετάβασης στα Γραφεία του Συλλόγου, η συνάντηση ενημέρωσης, θα μπορεί να γίνεται και σε μέρος/χρόνο της επιλογής τους, κατόπιν σχετικής συνενόησης με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Για θέματα επικοινωνίας με την Εθνική Ασφαλιστική δεν απευθυνόμαστε γενικά στην εταιρεία αλλά στο γραφείο του κ. Ιωάννη Αδαμόπουλου στο τηλέφωνο 210-90.93.212 και στο e-mail: iadamopoylos@ethnikiagency.gr

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογός μας δεν έχει καμία απολύτως διαχειριστική σχέση με το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα είναι της Εθνικής Ασφαλιστικής και συμβαλλόμενος είναι κάθε μέλος που το επιθυμεί. Ο Σύλλογος έκανε την έρευνα, θεωρούμε ότι πέτυχε ένα καλό πλαίσιο και σας ενημερώνει επ' αυτού. Η απόφαση για τη συμμετοχή καθενός μας είναι προσωπική. Η όλη διαχείριση του θέματος δεν έχει καμία σχέση με άλλα αντίστοιχα γνωστά συλλογικά σχήματα ασφάλισης.

 

                                              Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

                                                  ο Πρόεδρος               ο Γ. Γραμματέας

                                                   Χ. Τσιλώνης                       Γ. Δέδες