Τηλ 210-5222813 - 210-5222864 info@ssem.gr

home image

 

40888470763 e6075c527a h

Η μεγαλειώδης πορεία των συνταξιούχων Εμπορικής 14 Μαΐου 2019 σε Σταδίου-Βουλή-Μαξίμου 

Youtube Video - Συνέντευξη προέδρου κ. Χρήστου Τσιλώνη στον Δ. Καμπουράκη - REAL FM

 06.06.2019 Το Υπουργείο Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης απέρριψε το αίτημα – υπόμνημα του Συλλόγου μας για την αποκατάσταση των περικοπών στις συντάξεις μας.

                                                                                                                                                                      Αθήνα, 6 Ιουνίου 2019

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Ενωμένοι και συντεταγμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα.

Κατά την σημερινή, τρίτη συνεχόμενη, συγκέντρωσή μας στη Σταδίου, στη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Α. Πετρόπουλο και την Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης κα Σ. Βρακκά, η απάντηση, στο υπόμνημα που είχαμε υποβάλλει την Δευτέρα 3 Ιουνίου για επείγουσα νομοθετική ρύθμιση για τους συνταξιούχους της Εμπορικής τ. ΕΤΑΤ και τ. ΕΤΕΑ , ήταν ρητά ΟΧΙ.

Μετά από πολλές συναντήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από την εκδήλωση του Συλλόγου στην Παλαιά Βουλή τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι σήμερα, αποκαλύφτηκε τελικά ότι ο λόγος που δεν λύνουν το πρόβλημα,   στις μεν επικουρικές συντάξεις είναι γιατί, κατ’ αυτούς, η μέση επικουρική σύνταξη στους συνταξιούχους της Εμπορικής είναι στα 420 Ευρώ, έναντι του μέσου όρου των 200 Ευρώ για όλους τους άλλους συνταξιούχους, για δε τους προσυνταξιούχους ότι βελτίωσαν το συντελεστή επανυπολογισμού από 0,86 σε 0,93 κατά την εφαρμογή του Ν. Κατρούγκαλου, το Σεπτέμβριο του 2016.

Η πολιτική ηγεσία δεν συνειδητοποίησε την αποφασιστικότητα των συνταξιούχων της Εμπορικής. Στο ΟΧΙ του κ. Πετρόπουλου και της κας Βρακκά οι συγκεντρωμένοι απάντησαν δυναμικά με πορεία σε Σταδίου – Σύνταγμα - Μέγαρο Μαξίμου.

Με τις κινητοποιήσεις μας αναδείξαμε την κατάφωρη αδικία που έχουμε υποστεί από την εφαρμογή του ν. Κατρούγκαλου στις συντάξεις μας και ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι την τελική δικαίωσή μας. Το δίκαιο είναι με το μέρος μας και όταν ο αγώνας γίνεται με επιμονή και υπομονή, στο τέλος έχει θετικά αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε ενωμένοι και συσπειρωμένοι γύρω από το Σύλλογό μας.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας στη συνεδρίαση, Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, ώρα 11:30 π.μ., θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα καθορίσει τα επόμενα βήματα.

Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

Ο Πρόεδρος           Ο Γ. Γραμματέας

Χρήστος Τσιλώνης     Γεώργιος Δέδες

 

 

Kati Ekdromes1

Ανακοίνωση από την Πολιτιστική Ομάδα του Συλλόγου

Επειδή  δεν δουλεύουμε πια σε ένα χώρο που να εξασφαλίζει μια σταθερή επαφή μεταξύ μας, επειδή χανόμαστε από συνέλευση σε συνέλευση κι από συγκέντρωση σε πορεία!! ….

 

Ασφάλιση Υγείας Μελών Συλλόγου & Προστατευόμενων Μελών των Οικογενειών μας

Σας παρουσιάζουμε το πλαίσιο του ασφαλιστικού προγράμματος, με βάση τις ανάγκες μας, για πλήρη νοσοκομειακή κάλυψη δική μας και των οικογενειών μας, με την ευρεία έννοια, σε συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική (Γραφείο Ιωάννης Αδαμόπουλος). Οι βασικοί όροι του προγράμματος είναι οι ακόλουθοι:

 
 

Απολογισμός Δράσης Ομάδας Δανείων στη Γενική Συνέλευση 15/3/2019

Αγαπητοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Ο Σύλλογός μας αξιολογώντας την σημαντικότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, όλοι σχεδόν οι συνάδελφοι, με την εξυπηρέτηση των δανειακών μας υποχρεώσεων αποφάσισε την δημιουργία της Ομάδας Δανείων.

17.10.2017 Ζωντανή Μετάδοση της Εκδήλωσης στην Ιστοσελίδα του Συλλόγου

Συνάδελφοι,

 

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας  διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 19 Οκτώβριου και ώρα 11:00 - 15:00 στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής με θέμα: "Παρουσίαση Αναλογιστικής Μελέτης, που αφορά στους συνταξιοδοτούμενους του ΕΤΑΤ/ΤΕΑΠΕΤΕ (Ταμείο πρ. Εμπορικής Τράπεζας )."  

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ταυτόχρονα στη σελίδα του Συλλόγου (www.ssem.gr) ώστε η ενημέρωση όλων των μελών να είναι άμεση (live streaming).  

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου