18.01.2017 ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αθήνα, 18/1/2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας (ΣΣΕΜ) κατά την 2η συνεδρίασή του μετά τη συγκρότησή του σε σώμα μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων αποφάσισε και τα ακόλουθα όσον αφορά την επικοινωνία  με τα μέλη του Συλλόγου και την συμμετοχή τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες:

1. Κατ΄ αρχήν χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των μελών του Συλλόγου στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του ΔΣ.
  2. Δηλώνει ότι το ΔΣ από πλευράς του θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνουν πράξη αυτά που απαίτησαν οι συνταξιούχοι με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές. Για το σκοπό αυτό επεξεργάστηκε ήδη ένα κατάλογο με 14 άμεσα θέματα, για τα οποία λήφθηκαν κατ΄αρχήν αποφάσεις οι οποίες ξεκίνησαν και υλοποιούνται.
  3. Διατυπώνει την άποψη ότι, στη μνημονιακή περίοδο που βρισκόμαστε εδώ και 7 χρόνια με τις συνεχείς επιθέσεις στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, για να επιτύχει ο Σύλλογος του στόχους του απαιτείται η ευρύτατη δυνατή ενεργοποίηση και συμμετοχή των μελών του.
  4. Με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου σε όλες του τις δραστηριότητες αποφάσισε:

α) την ενίσχυση των διαδικασιών επικοινωνίας με τα μέλη του συλλόγου με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι σύγχρονες τεχνολογίες. Ειδικότερα i) διεύρυνση των δυνατοτήτων επικοινωνίας με e-mail και μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου, ii) βελτίωση της ενημέρωσης μέσω αναβάθμισης της σελίδας του Συλλόγου στο internet (www.ssem.gr) iii) δημιουργία σελίδων του συλλόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, twitter κλπ)

β) την διαφάνεια όσον αφορά την δράση του Συλλόγου και τις ενέργειες του ΔΣ. Ειδικότερα i) Ανάρτηση της ημερήσιας διάταξης στο site του Συλλόγου πριν από κάθε συνεδρίαση του ΔΣ. ii) Ανάρτηση των αποφάσεων του ΔΣ μετά από κάθε συνεδρίαση. iii) Περιοδική ανάρτηση των δαπανών - πληρωμών που έγιναν κατά τον προηγούμενο διάστημα και των εσόδων που εισπράχθηκαν.

γ) την ανάθεση στο μέλος του Συλλόγου σ. Μάκη Λιοσάτο της Αναβάθμισης Πληροφοριακών Υποδομών του Συλλόγου.

δ) την σύσταση Ομάδων Εργασίας του Συλλόγου με θέματα i) Οργανωτικού και κινητοποιήσεων του Συλλόγου με συντονιστή το μέλος του ΔΣ σ. Νατάσα Τσιλιμπάρη, ii) Ασφαλιστικού με συντονιστή το μέλος του ΔΣ σ. Γεώργιο Δέδε και το μέλος του ΔΣ σ. Βασίλη Τσόκανο iii) Δανείων συναδέλφων με συντονιστή το μέλος του ΔΣ σ. Παύλο Δερμενάκη.

1. Τα ειδικότερα αντικείμενα με τα οποία θα ασχοληθούν οι επιμέρους ομάδες κατ΄ αρχήν έχουν ως εξής

α) Οργανωτικού: Φροντίζει για την οργάνωση της επικοινωνίας των μελών του Συλλόγου, τη συγκρότηση παραρτημάτων σε περιοχές που ενώ υπάρχει αναγκαίος αριθμός συνάδελφων δεν έχει οργανωθεί η παρουσία του Συλλόγου, τις κινητοποιήσεις, την καθημερινή λειτουργία των Γραφείων του Συλλόγου κλπ.

β) Ασφαλιστικού: Επεξεργάζεται και παρέχει τεκμηρίωση για τα ειδικά και γενικά θέματα επί του ασφαλιστικού που μας απασχολούν ως Σύλλογο, αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του ΔΣ και του εκπροσώπου του Συλλόγου στο ασφαλιστικό ταμείο, συνεργάζεται με το/τους νομικούς συμβούλους του Συλλόγου και παρέχει στο μέτρο του δυνατού απαντήσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες στους συναδέλφους σε θέματα αρμοδιότητάς της.

γ) Δανείων συναδέλφων: Επεξεργάζεται και προτείνει λύσεις στο ΔΣ για τα θέματα δανεισμού των συναδέλφων και εξυπηρέτησης των δανείων τους σε συλλογικό επίπεδο, συνεργάζεται επί του θέματος με νομικούς και σωματεία που συνδέονται με το Σύλλογο, παρέχει στο μέτρο του δυνατού συμβουλευτικές υπηρεσίες σε συναδέλφους για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων καταστάσεων όσον αφορά την αντιμετώπιση προβλημάτων με δάνεια.

1. Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου που γνωρίζουν στοιχειωδώς τα θέματα και θέλουν να προσφέρουν στο Σύλλογο, με τη συμμετοχή τους σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες να το δηλώσουν αποστέλλοντας e-mail στο Σύλλογο στο info@ssem.gr και στα τηλέφωνα 210.522.28.13 και 210.522.28.63
  2. Το ΔΣ πιστεύει ότι μόνο μέσω Συλλογικών διαδικασιών προβληματισμού, ανταλλαγής απόψεων, επεξεργασίας και πολλαπλής κινητοποίησης θα μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα στους στόχους μας που σήμερα συμπυκνώνονται σε ένα κυρίαρχο "Αξιοπρεπής Επιβίωση".

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ο  Πρόεδρος                              ο Γεν.Γραμματέας