Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr Fax 2105234806

22.06.2017 Προτάσεις συναδέλφων που ψηφίστηκαν από τη Γ.Σ.

1η  Πρόταση,  μομφής  και  παύσης  από  μέλη  του  Δ.Σ.

Α. ΦΥΚΟΥΡΑ:

Γεια σας συνάδελφοι. Από την μια χαίρομαι και από την άλλη λυπάμαι που είμαι σήμερα σε αυτή εδώ την Γενική Συνέλευση. Ήμουνα και μέλος και στέλεχος του συνδικαλιστικού κινήματος.

Έλεγα λοιπόν ότι από την μια χαίρομαι και από την άλλη λυπάμαι που είμαι σήμερα σε αυτή την Γενική Συνέλευση γιατί άνοιξε το καπάκι και φάνηκε όλη η δυσοσμία του εργατοπατερισμού. Τι σημαίνει, τι ήταν αυτό που χρόνια κυριαρχούσε μέσα στους συνδικαλιστικούς χώρους των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Ένα δίκτυο διαπλοκής, ένα δίκτυο προσωπικού οφέλους.

Δηλαδή από ότι κατάλαβα οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι και θέλω να τους κατονομάσω, ο συνάδελφος Μπεκιάρης, οι δυο συνάδελφοι που παρουσιάστηκαν εδώ και αντί να ζητήσουν συγνώμη, ο συνάδελφος Βογιατζάκης και ο ταμίας του Συλλόγου, αντί να ζητήσουν συγνώμη φάνηκαν και απαιτητικοί και προκάλεσαν και για λογαριασμούς και ξεκαθαρίσματα έξω από αυτόν τον χώρο.

Επειδή εγώ δεν ονειρεύομαι και δεν τάχθηκα σε ένα συνδικαλισμό για ίδιο όφελος, επειδή φάνηκε πολύ καθαρά ότι εδώ πέρα ο ρόλος του συνδικαλιστή ασκούνταν προκειμένου να τσεπώνουμε λεφτά, προκειμένου να παίζουμε έναν ρόλο παράγοντα, προκειμένου να τακτοποιούμε ημετέρους, προκειμένου να έχουμε ανοικτό διάλογο με τις τράπεζες και την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική ηγεσία, ζητάω να αποφασίσει το σώμα την πρόταση μομφής για τους τρεις συγκεκριμένους συναδέλφους, την καθαίρεσή τους από το Δ.Σ. του Συλλόγου, γιατί δεν μας τιμάει η παρουσία τους και την αντικατάστασή τους από τα άλλα μέλη της παράταξής τους.

Γι’ αυτό τον λόγο ζητώ από το προεδρείο της Συνέλευσης να το βάλει σε ψηφοφορία. Πρόταση μομφής για παύση.

 

2η  Πρόταση,  ενεργοποίησης  του  άρθρου  8  του καταστατικού Συλλόγου

Ν. ΚΑΦΚΑΣ:

Συνάδελφοι θέλω να με ακούσετε να έχω την προσοχή σας. Είμαι 22 χρόνια συνταξιούχος και ευελπιστώ να είμαι άλλα σαράντα να τους αλλάξω την Παναγία.

Σε όλα αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχασα καμία Γενική Συνέλευση. Πρώτη φορά άκουσα αυτά τα πράγματα. Θα μου πεις, τόσο αγαθός ήσουνα και πίστευες ότι σου λέγανε; Πάρτε το και έτσι. Πάρτε το και έτσι αλλά με αυτά που άκουσα μου σηκώθηκε η τρίχα μου. Και όποιος από εσάς πει ότι δεν σηκώθηκε η τρίχα του, θα είναι ψεύτης.

Σε όλα αυτά λοιπόν εγώ έχω να κάνω μια πρόταση. Εάν όντως ευσταθούν και οι παρατηρήσεις του ορκωτού λογιστή έχουν και ποινικές επιπτώσεις, να ζητηθεί από τους κυρίους του Συλλόγου τους ιθύνοντες, όπως ζητήθηκε με καλό τρόπο να επιστρέψουν τα χρήματα αυτά στα οποία αναφέρονται, ειδάλλως εάν επιμείνουν να μην τα επιστρέψουν, να ενεργοποιηθεί το άρθρο 8 του Καταστατικού να τους διαγράψουμε από τον Σύλλογο ως μιάσματα, να τους διαγράψει και από εκεί και πέρα εάν υπάρχουν και αποχρώσεις δικαστικές, ενδείξεις, να προχωρήσουμε δικαστικά.

Ευχαριστώ πάρα πολύ, δεν έχω να πω τίποτα άλλο.

Δ. ΜΠΕΡΔΟΥΣΗΣ:

Συνάδελφοι τι να πούμε τώρα, τα είπαν όλα οι προηγούμενοι. Εγώ είμαι της άποψης ότι οι διαφορές που υπάρχουν λύνονται με κόσμιο τρόπο. Τραβάς στα δικαστήρια και ότι αποφανθούν τα δικαστήρια. Ένοχοι, ένοχοι. Αθώοι, αθώοι. Για να δούμε τι θα πούνε. Δεν καταλαβαίνω συνάδελφε Πρόεδρε γιατί είσαι τόσο επιεικής; Εγώ αυτό ρωτάω.

Επίσης απαιτώ να πάρει η Συνέλευση μια απόφαση σήμερα για ενεργοποίηση του άρθρου 8. Να διαγραφούν να τελειώνουμε. Το άρθρο 8 λέει ότι όποιος έβλαψε τον Σύλλογο διαγράφεται από μέλος. Εξαιρέσεις θα κάνουμε και εδώ;