Τηλ 210-5222813 - 210-5222864 info@ssem.gr

01.08.2017 Ενημέρωση για τα Ασφαλιστικά Μέτρα (ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ) κατά του Συλλόγου

 

Αθήνα, 1.8.2017

Τα τρία πρώην μέλη του Δ.Σ. προσπαθούν με κάθε μέσο να εμποδίσουν την ομαλή λειτουργία του Συλλόγου.

Ενημέρωση για την Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων -Προσωρινή Διαταγή που κατέθεσαν κατά του Συλλόγου μας και κατά της απόφασης της Γ.Σ. 31.5.2017.

 

Συνάδελφοι,

την Δευτέρα 24.7.2017, στο Πρωτοδικείο Αθηνών (Ευελπίδων) συζητήθηκε η αίτηση Προσωρινής Διαταγής - Ασφαλιστικών Μέτρων των τριών πρώην μελών του Δ.Σ. (Α. Μπεκιάρη, Γ. Χασαπόπουλου, Ε. Βογιατζάκη) για αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης της Γ.Σ. του Συλλόγου μας, με την οποία επαύθησαν από μέλη του Δ.Σ.

Υπενθυμίζουμε ότι η παύση τους αποφασίστηκε στη Γ.Σ. της 31.5.2017, μετά τη συζήτηση της Έκθεσης του Ορκωτού Λογιστή - Ελεγκτή επί της οικονομικής διαχείρισης του Συλλόγου την περίοδο 1.1.2015 - 31.12.2016.

Ο Σύλλογος παρέστη στη δικάσιμο με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Π. Δερμενάκη, τον Γ. Γραμματέα Γ. Δέδε και τον Νομικό Σύμβουλο Α. Κλαουδάτο και κατέθεσε, πλήρως τεκμηριωμένα, ότι οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και κατ’ επέκταση οι αποφάσεις του Δ.Σ. ελήφθησαν νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού μας.

Το αίτημα της προσωρινής διαταγής υποστήριξε ο Α. Μπεκιάρης και ο δικηγόρος τους. Στην αίτησή τους δεν επικαλέστηκαν καμία επείγουσα περίπτωση που να δικαιολογεί την έκδοση προσωρινής διαταγής, αλλά ούτε έδωσαν απάντηση σε σχετικές ερωτήσεις που τους ετέθησαν.

Η Δικαστής, μετά από μελέτη της υπόθεσης, απέρριψε το αίτημά τους με απόφαση που εξέδωσε την Πέμπτη 27.7.2017 και όρισε δικάσιμο την 6η Οκτωβρίου 2017, για τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Είναι η δεύτερη φορά που τα συγκεκριμένα άτομα στρέφονται κατά της εκφρασμένης βούλησης των συναδέλφων και επιχειρούν να ακυρώσουν αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης, μέσω Δικαστηρίων. Αν σέβονταν την γνώμη των συναδέλφων, θα μπορούσαν να ζητήσουν να αποφασίσει η Γ.Σ. για όσα ζητούν να αποφασίσει το Δικαστήριο. Πώς όμως να το τολμήσουν; Μόνο δύο αρνητικές ψήφοι υπήρξαν για τη καθαίρεσή τους, οι δικές τους. Τους λείπει το θάρρος, περισσεύει όμως το θράσος.

Η πρώτη φορά ήταν παραμονές των εκλογών, όταν απεγνωσμένα προσπάθησαν να αποφύγουν την κρίση των συναδέλφων, προσφεύγοντας εν κρυπτώ δικαστικά εναντίον του Συλλόγου, ζητώντας την ακύρωση των εκλογών που αποφάσισε η Γ.Σ. της 9ης Νοεμβρίου 2016.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Καταστατικό και τις σχετικές αποφάσεις της Γ.Σ., οι συγκεκριμένοι έχουν κληθεί σε απολογία στο Δ.Σ. την 11.9.2017. Ταυτόχρονα, τους έχει ζητηθεί να επιστρέψουν τα ποσά που εισέπραξαν ή κακώς καταβλήθηκαν με δική τους διαχειριστική ευθύνη από το Ταμείο του Συλλόγου, καθώς και οποιοδήποτε είδος εξοπλισμού έλαβαν ως μέλη Δ.Σ. (laptop κ.α.). Παράλληλα, ο Σύλλογος επιφυλάσσεται για οιαδήποτε ποινικά ή αστικά θέματα προκύπτουν από την όλη υπόθεση.

 

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
 Χρήστος Τσιλώνης  Γεώργιος Δέδες

 Παρατίθενται προς ενημέρωση (κάντε κλικ για να κατεβάσετε):