25.10.2017 Ενημέρωση για την επιστροφή εισφορών

Αθήνα 25/10/2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Επιστροφή εισφορών υπέρ κλάδου υγείας ΕΟΠΠΥ που παρακρατούνταν επι του συνολικού ποσού σύνταξης, συμπεριλαμβανομένων των μνημονιακών περικοπών.

Μετά την έκδοση σχετικών οδηγιών από την ΗΔΙΚΑ, οι υπηρεσίες όλων των Ταμείων ΕΤΕΑ, ΕΦΚΑ (και πρώην ΕΤΑΤ) έχουν ξεκινήσει την μηχανογραφική υλοποίηση, ούτως ώστε να επιστραφούν οι διαφορές των εισφορών υπέρ ΕΟΠΠΥ για το διάστημα από 1/1/2012 μέχρι την 31/5/2016 με την πληρωμή συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2017. Πιο συγκεκριμένα οι διαφορές αφορούν στις επιπλέον παρακρατήσεις υπερ ΕΟΠΠΥ και επι των περικοπών των νόμων 4024, 4051 και 4093.

Ο Σύλλογος από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το θέμα με σοβαρότητα και δεν ακολούθησε πρακτικές εντυπωσιασμού όπως άλλοι σύλλογοι αλλά και κάποιοι καλοθελητές, αναστατώνοντας και στέλνοντας τους συναδέλφους στα τοπικά καταστήματα του ΕΦΚΑ ( Καταθέσεις Αιτήσεων....) και δημιουργώντας υπερβολικές προσδοκίες σε ότι αφορά τα ποσά των επιστροφών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος              Ο Γ. Γραμματέας