Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr Fax 2105234806

21.02.2019 Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών - Κυριακή 17 Μαρτίου

Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Αρχαία κάστρα Ελευθερών και Αιγόσθενων

 

Κυριακή 17 Μαρτίου

Αναχώρηση στις 7:30 π.μ. από την πλ. Κλαυθμώνος για την Θήβα. Επίσκεψη στο νέο αρχαιολογικό μουσείο, που πριν δύο χρόνια απέσπασε Ευρωπαϊκή διάκριση, με ξενάγηση από τον Δρ. Κλασσικής Αρχαιολογίας κ. Γιώργο Μοστράτο.

 

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα αρχαία κάστρα της βορειοδυτικής Αττικής στην περιοχή των Ελευθερών (περπάτημα πήγαινέλα 30΄). Το μεσημέρι θα μας βρει στον πρόσφατα αναστηλωμένο πύργο της αρχαίας τοίχισης της Ακρόπολης των  Αιγόσθενων καθώς και στα ερείπια της μεγάλης παλαιοχριστιανικής βασιλικής που βρίσκονται στον ίδιο χώρο

Μετά τις ξεναγήσεις θα γευματίσουμε σε παραθαλάσσια ταβέρνα με τζάκι, θαλασσινούς μεζέδες και με την μεγάλη τζαμαρία  που στέλνει απευθείας το βλέμμα να χαθεί  στα υπέροχα νερά του Πόρτο Γερμενού μέχρι και πέρα στα νησάκια των Αλκυονίδων.

Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Αθήνα.

thivon 2

 

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο Θηβών

Αριθμός συμμετοχών 50

Τιμή 17€

Εξαιρείται η είσοδος του μουσείου και το γεύμα

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στα τηλέφωνα του Συλλόγου 2105222864-2105222813  ή με email  στην ηλεκτρονική διεύθυνση  info@ssem.gr αναγράφοντας τα παρακάτω στοιχεία: τόπος και ημερομηνία εκδρομής που επιλέχθηκε, ονοματεπώνυμο συμμετέχοντος, τηλέφωνο, κινητό και ηλεκτρονική διεύθυνση(e-mail)

Στη συμμετοχή θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση που  υπάρχει μεγάλος αριθμός συναδέλφων που δεν έγινε δυνατό να ακολουθήσουν την εκδρομή θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθεί και δεύτερη ή και τρίτη ίδια εκδρομή. Αν τελικά υπάρχουν συνάδελφοι που παρά τις προσπάθειες μας έμειναν «απέξω» αυτοί θα έχουν προτεραιότητα σε επόμενες εκδρομές.

Η πληρωμή του κόστους της εκδρομής θα γίνεται απευθείας στο πρακτορείο,εφ όσον προηγουμένως έχει δηλωθεί στο Σύλλογο.

 

ekdromes 002