Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr Fax 2105234806

12.10.2019 Ανακοίνωση για την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

 

 

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

 

 

 Αθήνα,   11/10/2019

      

Η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10 π.μ. έως 4 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» Πανεπιστημίου 52, Αθήνα.

Θα συζητηθεί ο Απολογισμός Πεπραγμένων και ο Διαχειριστικός Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου και θα ακολουθήσουν οι περί αρχαιρεσιών εργασίες της Γ.Σ. με θέματα τον καθορισμό της ημερομηνίας αρχαιρεσιών για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, λοιπών οργάνων και αντιπροσώπων του Συλλόγου, την εκλογή της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.Ε.Ε.) που θα διεξάγει τις εκλογές και τις ομιλίες εκπροσώπων των συνδυασμών, υποψηφίων που θα μετέχουν στις εκλογές καθώς και μελών του Συλλόγου.

Ανακοίνωση - Πρόσκληση συμμετοχής στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα σταλεί ταχυδρομικά σε όλα τα μέλη μας.

Η μαζική παρουσία και η ενεργή συμμετοχή όλων μας στη Γενική Συνέλευση είναι απαραίτητη. Συμμετοχή με απόψεις και προτάσεις κατά τη διαδικασία του διαλόγου για λύσεις στις διεκδικήσεις μας.

Καλούνται οι εκπρόσωποι των Τοπικών Παραρτημάτων του Συλλόγου να μεριμνήσουν για τη συμμετοχή των συναδέλφων της περιφέρειάς τους στη Γ.Σ.

Επίσης, καλούνται οι εκπρόσωποί μας της επαρχίας να βοηθήσουν στην εκλογή των Τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών (Τ.Ε.Ε.), με την επιμέλεια της Κ.Ε.Ε. Οι Τ.Ε.Ε. αποτελούνται από 3 μέλη τακτικά και 2 αναπληρωματικά και εκλέγονται από τα μέλη που κατοικούν στην πόλη της έδρας κάθε Τ.Ε.Ε.

Συνάδελφοι, το 2019 αποτελεί έτος σταθμό των διεκδικήσεων του Συλλόγου μας. Ξεκινήσαμε με τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας την ημέρα της μαζικής Γενικής Συνέλευσης της 15ης Μαρτίου 2019. Ακολούθησε η μεγαλειώδης πορεία της 14ης Μαΐου 2019, σε Σταδίου-Σύνταγμα-Μέγαρο Μαξίμου και συνεχίσαμε με τη συγκέντρωση της 4ης Ιουνίου και τη δυναμική πορεία της 6ης Ιουνίου 2019 σε Σταδίου-Σύνταγμα-Μέγαρο Μαξίμου. Διατρανώσαμε ότι είμαστε αγωνιστικά παρόντες μέχρι τη δικαίωσή μας για την αποκατάσταση των συντάξεών μας, μετά τις νέες περικοπές που υποστήκαμε με τον επανυπολογισμό με το ν. 4387/2016, παρόλες τις υψηλότατες ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλαμε στο ΤΕΑΠΕΤΕ.

Η προβολή και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας δεν σταματά στα υπομνήματα του Συλλόγου στη νέα πολιτική ηγεσία. Άλλωστε, μετά από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου, η πολιτεία οφείλει το αμέσως προσεχές διάστημα να νομοθετήσει εκ νέου, όχι μόνον για τις επικουρικές συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ και τη διόρθωση των συντελεστών των κύριων συντάξεων, αλλά και για τη διόρθωση των συντάξεων τ. ΕΤΑΤ. Η νέα νομοθετική ρύθμιση για τις συντάξεις πρέπει να αφορά όλους τους συνταξιούχους της Εμπορικής.

Συνάδελφοι, μετά τη Γενική Συνέλευση θα έχουμε την κορύφωση και των νομικών διεκδικήσεων με την εκδίκαση την 13η Νοεμβρίου 2019 της πιλοτικής αγωγής κατά της Alpha Bank για τη διεκδίκηση του μέρους των καταστατικών παροχών του ΤΕΑΠΕΤΕ που «χάσαμε», λόγω της αναγκαστικής ένταξης των συνταξιούχων του ΕΤΑΤ/ΤΕΑΠΕΤΕ στην ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΦΚΑ και της απαλλαγής της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, άρα και της διαδόχου της AlphaBank, από τις υποχρεώσεις της, με βάση την αναλογιστική μελέτη η οποία απέδειξε ότι η «εξαγορά» αυτής της απαλλαγής, έναντι ενός τιμήματος που υπολείπεται κατά πολύ της συνολικής οφειλής, απαλλοτρίωσε τις καταστατικές παροχές των δικαιούχων ασφαλισμένων του ΤΕΑΠΕΤΕ.

Η νομική διεκδίκηση για το 2019 θα «κλείσει» την 4η Δεκεμβρίου 2019 με την συζήτηση στο ΣτΕ των δύο προσφυγών του Συλλόγου μας για την ακύρωση της από 7.9.2016 Απόφασης του Υφυπουργού κου Α. Πετρόπουλου για τον επανυπολογισμό των προσυνταξιοδοτικών παροχών ΕΤΑΤ και ΕΤΕΑ. Η νέα αυτή δικάσιμος ορίστηκε μετά την 2η αναβολή που είχαμε. Η προηγούμενη συζήτηση είχε οριστεί για την 7η Οκτωβρίου 2019.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι προσδιορίστηκαν οι ημερομηνίες των πρώτων συζητήσεων  ομαδικών αγωγών (μία αγωγή ανά 50 συναδέλφους) στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, για τις περικοπές συντάξεων των ν. 4051/2012 και 4093/2012 για τις 4, 10, 20, 24/3/2020 και 2.4.2020.

 

Όλες και Όλοι στη Γενική μας Συνέλευση στις 11/11/2019 στο ΤΙΤΑΝΙΑ. Συνεχίζουμε με Ψηλά το Κεφάλι, με Γνώση και Δύναμη για Αξιοπρεπή Ζωή.

Για τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

       Ο Πρόεδρος                    Ο Γ. Γραμματέας

 Χρήστος Τσιλώνης                 Γιώργος Δέδες