Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr Fax 2105234806 - 3ης Σεπτεμβρίου 8 - 7ος όροφος

03.07.2020 - Συνάντηση με την Γ.Γ.Κ.Α.- ΝΕΑ Συγκέντρωση Πέμπτη 9 Ιουλίου

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ  ΣΤΗ  ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  9  ΙΟΥΛΙΟΥ  2020  ΩΡΑ 11 π.μ.  

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ &  ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ  ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

(Σταδίου 29)

ΖΗΤΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ   ΤΩΝ  ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ  ΕΤΑΤ  

ΚΑΙ   ΤΩΝ  ΠΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ  ΠΑΡΟΧΩΝ  ΕΤΕΑ,   

ΣΤΑ  ΠΡΙΝ  ΤΟΥ  Ν. “ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ”  ΕΠΙΠΕΔΑ

 Αθήνα 2.7.2020

Συναδέλφισσες ,-φοι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή μας, 2 Ιουλίου 2020, δυναμική συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε συνάντηση του Συλλόγου μας με την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δρ. Παυλίνα Καρασιώτου. Εξηγήσαμε ότι  μετά την πλήρη αποκατάσταση των επικουρικών συντάξεων στα προ του Ν.4387/2016 επίπεδα οι μόνοι  συνταξιούχοι που συνεχίζουν να έχουν περικοπές με τον νόμο «Κατρούγκαλου» και μάλιστα τέτοιου ύψους είναι οι συνταξιούχοι τ.ΕΤΑΤ και οι προσυνταξιούχοι ΕΤΕΑ.

Ζητήσαμε να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για άμεση λύση και αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας σε βάρος της συγκεκριμένης κατηγορίας συνταξιούχων μετά  τον επανυπολογισμό  των συντάξεων με το άρθρο 73Α  του νόμου «Κατρούγκαλου», τον Σεπτέμβριο 2016.

Καταστήσαμε σαφές στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου ότι οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας μετά τις περσινές κινητοποιήσεις και πορείες, συνεχίζουν τον αγώνα τους και δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι την τελική δικαίωση και των υπολοίπων 5.000 συνταξιούχων  ΕΤΑΤ και προσυνταξιούχων  ΕΤΕΑ, με την αποκατάσταση των συντάξεών τους στο προ του ν. «Κατρούγκαλου» επίπεδα.

Η κα Γενική Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλα τα δεδομένα που τις παραθέσαμε και μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό κο Γ. Βρούτση θα μας απαντήσει σε μία εβδομάδα.

Την ενημερώσαμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουμε νέα συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο, όπου θα υπάρξει άμεση ενημέρωση των συναδέλφων για την θέση του Υπουργείου για το θέμα μας

Αποδείξαμε για μία ακόμη φορά, παρά τις δυσκολίες της συγκυρίας, ότι μπορούμε να κινητοποιούμαστε αποτελεσματικά και να διεκδικούμε μαχητικά. Γι’ αυτό και μας υπολογίζουν.

Δεν θα σταματήσουμε αν δεν φτάσουμε στην τελική μας δικαίωση. Διεκδικούμε από την Πολιτεία όσα μας στέρησε το 2016, όταν αντί να ζητήσει από την ΑΛΦΑ Τράπεζα να καταβάλει επιπλέον εισφορά στο ΕΤΑΤ, ώστε να είναι δυνατή η  απρόσκοπτη καταβολή των υποχρεώσεων του ταμείου  προς τους συνταξιούχους της Εμπορικής Τράπεζας, προτίμησε τον σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Όλες και όλοι στην νέα συγκέντρωση την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 στις 11:00  π.μ. στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε

Ο Σύλλογος καλύπτει την δαπάνη μετακίνησης από την επαρχία.

Για τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

  Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Τσιλώνης             Παύλος Δερμενάκης