Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

03.07.2017 Συνάντηση με ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια συναδέλφων

 

 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στις 29/6/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του Συλλόγου Συνταξιούχων με εκπροσώπους του κυβερνώντος πολιτικού φορέα του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Η συνάντηση είχε σκοπό την ενημέρωση των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην αποπληρωμή των δανείων των συνταξιούχων ειδικά της Εμπορικής Τράπεζας λόγω των υψηλών περικοπών στις συντάξεις μας.

Το θέμα ανέπτυξε αναλυτικά το μέλος του ΔΣ και επικεφαλής της Επιτροπής Δανείων του Συλλόγου συνάδελφος Παύλος Δερμενάκης, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα την αρνητική στάση της Alpha Bank να δώσει ουσιαστική λύση στο θέμα και ανέπτυξε την πρόταση που έχει διαμορφώσει ο Σύλλογος και έχει προτείνει στην Τράπεζα για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της αποπληρωμής των δανείων και παράλληλα την διάσωση της α κατοικίας των συνταξιούχων συναδέλφων. Τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι το μεγάλο πρόβλημα των συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας οφείλεται στη πολιτική των μνημονίων αλλά και στην μεγαλύτερη περικοπή των συντάξεών μας σε σχέση με τους συνταξιούχους άλλων Τραπεζών.

Από την πλευρά του ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης, αφού αναφέρθηκε ότι μπήκαν και γενικότερα θέματα που αφορούν τα οικονομικά υπουργεία, δεσμεύθηκε, σε συνεννόηση και με τους λοιπούς εκπροσώπους του κόμματος, στις εξής κινήσεις:

  • να πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων του συλλόγου με εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας για το συνταξιοδοτικό θέμα,
  • να εισαχθεί το θέμα της αποπληρωμής των δανείων σε σύσκεψη των υπουργείων οικονομικών ανάπτυξης και εργασίας,
  • να πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων του συλλόγου με τη Γεν. Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους για το θέμα της αποπληρωμής των δανείων, και
  • ανέλαβε την υποχρέωση να ενημερώσουν την Κ.Ο. και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα που συζητήθηκε.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερώνονται τα μέλη στο site του Συλλόγου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΤΕΛEΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ALPHA  BANK