Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

15.12.2020 - Ενημέρωση για Καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος του ΣΣΕΜ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Ενημέρωση για Καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος του ΣΣΕΜ

 

Αθήνα 15/12/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

1. Το ΔΣ στην σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε και ενημερώνει ότι:

Mε ευθύνη έναντι των μελών του Συλλόγου μας και των εργαζόμενων στη Γραμματεία τηρεί όλα τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία μέτρα για την προστασία όλων μας από τον Covid-19. Παράλληλα φροντίζουμε να προασπίσουμε – υποστηρίξουμε τα συμφέροντα και να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των μελών του Συλλόγου μας στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Για τον λόγο αυτό συνεχίζεται, με τους προβλεπόμενους περιορισμούς, η καθημερινή λειτουργία των Γραφείων μας με την παρουσία, των εργαζομένων στην Γραμματεία και μελών του ΔΣ.

Η επικοινωνία με τους συναδέλφους και η αντιμετώπιση των θεμάτων τους, κατά κανόνα, γίνεται με την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Μόνον όταν δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά οι συνάδελφοι σε επείγουσες περιπτώσεις εξυπηρετούνται μετά από ραντεβού στα Γραφεία, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Κρίναμε ότι τα Γραφεία του Συλλόγου πρέπει να παραμείνουν ανοικτά στην παρούσα περίοδο καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα ακόλουθα πολύ σημαντικά θέματα:

1) Κατάθεση Υπομνημάτων στο ΣτΕ, μέχρι 14/12/2020, μετά την συζήτηση στο ΣτΕ, την 7η/12/2020, των δύο Αιτήσεων Ακύρωσης για τις περικοπές των συντάξεων με τον επανυπολογισμό με το άρθρο 73Α του ν. 4387/2016.

2)Κατάθεση, από τον Σύλλογό μας, Αίτησης Ακύρωσης στο ΣτΕ για την επιστροφή αναδρομικών και για τις επικουρικές συντάξεις, Δ.Π, Δ.Χ., Ε.Α., των περικοπών 11μήνου (6ος/2015-5ος/2016) των ν.4051/2012, ν.4093/2012 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

3) Υποβολή ένστασης κατά της «ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ τοπικού υποκαταστήματος ΕΦΚΑ» από συναδέλφους που τους έχει εκδοθεί η επικουρική σύνταξη ΕΤΕΑΕΠ, με τον νέο τρόπο υπολογισμού από 1/1/2015.

4) Επικοινωνίες με αρμόδιους λειτουργούς των Ταμείων για ολοκλήρωση διαδικασιών καταβολής αναδρομικών νόμων 4051/2012 και 4093/2012 από τα πρώην ΕΤΕΑΕΠ και ΕΤΑΤ για το 11μηνο (6ος/2015-5ος/2016), για όσους συναδέλφους δικαιούνται και δεν έχουν πιστωθεί,

5) Ολοκλήρωση διαδικασιών και ενημέρωση των ενδιαφερομένων μελών του Συλλόγου, έως 31/12/2020, για το νέο συμβόλαιο ασφάλισης δανειοληπτών για τα στεγαστικά δάνεια ΣΣΕ’84, ώστε να μην μείνουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη οι συνάδελφοι από την 1/1/2021.

6) Ολοκλήρωση, έως 31/12/2020, των ομαδικών αγωγών για τους μνημονιακούς νόμους 4051/2012 και 4093/2012, για συναδέλφους που δεν έχουν ασκήσει μέχρι σήμερα αγωγή, ώστε να μην παραγραφούν οι απαιτήσεις τους.

7) Κατάθεση αγωγών για συναδέλφους με 30 έτη ασφάλισης ΤΕΑΠΕΤΕ (29 έτη,6 μήνες,1ημέρα) για την διεκδίκηση αναδρομικών από τέλους 2014 μέχρι την ημερομηνία λήψης της σύνταξής τους, από το προσυνταξιοδοτικό τ.ΕΤΑΤ.

Τα παραπάνω σημαντικά θέματα μας έχουν υποχρεώσει σε λειτουργία των Γραφείων μας και κατά την περίοδο των εορτών, τουλάχιστον έως 31/12/2020, σε αντίθεση με την διακοπή που είχαμε τα προηγούμενα έτη.

Ενώ όμως είναι γενικά γνωστές όλες οι παραπάνω πιεστικές ανάγκες για τους συναδέλφους, φαίνεται ότι υπάρχουν και κάποιοι που προσπαθούν να φέρουν εμπόδια στην καθημερινή λειτουργία του Συλλόγου.

Έγινε μία ψευδής και κακοπροαίρετη καταγγελία από πρώην μέλος του Συλλόγου μας-«συνδικαλιστή» προσκείμενο στην προηγούμενη διοίκηση.

Ο συνάδελφος αυτός και στο παρελθόν έχει απασχολήσει τον Σύλλογο και τα μέλη της διοίκησής του, με συκοφαντικές και υβριστικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο κατ’ εξακολούθηση.

Τώρα κατήγγειλε προσχηματικά στην Ελληνική Αστυνομία τον Σύλλογο, ότι λειτουργεί παράνομα κατά παράβαση της απαγόρευσης που ισχύει εν καιρώ περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.

Προφανώς τον ενοχλεί ότι λειτουργούμε, τον ενοχλεί ότι κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια για να ανακτήσουμε δικαιώματα που απωλέσθηκαν και εξ αιτίας της αδράνειας της προηγούμενης διοίκησης.

Φυσικά η ψευδής καταγγελία έπεσε στο κενό, γιατί ο Σύλλογός μας λειτουργεί απόλυτα νόμιμα.

Τον διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας.

  • Δελτίο Συμβάντων Αστυνομικού Τμήματος (εδώ)

 

2. Το ΔΣ στην σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να σταλεί «ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ» προς τον ίδιο συνάδελφο, διότι τις τελευταίες ημέρες προέβη και πάλι, μετά από σωρεία παλαιότερων σχετικών αναρτήσεων, σε νέα άκρως εξυβριστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook σε βάρος του Προέδρου του Συλλόγου μας, σ. Χρήστου Τσιλώνη, τα οποία τον θίγουν βαθιά και προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή του, παραβιάζοντας παράλληλα και το απαγορευτικό για κάθε νέα του υβριστική/συκοφαντική προσβολή σε βάρος του διατακτικό της υπ’ αριθ. 4132/2019 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Ασφ. Μέτρων).

Με αυτό να ζητείτε από τον συνάδελφο όπως διαγράψει τα ως άνω δημοσιεύματα, και κάθε άλλο σχετικό δημοσίευμα, απόσχει από την οιαδήποτε αναφορά στο όνομα του Προέδρου Χ. Τσιλώνη κατά τρόπο υβριστικό ή συκοφαντικό, και, τέλος, όπως δημοσιεύσει κείμενο εντός 10 ημερών από την επίδοση της εξωδίκου δήλωσης-διαμαρτυρίας, με το οποίο να δηλώνει ότι οι χαρακτηρισμοί αυτοί που χρησιμοποίησε σε βάρος του σ. Χρήστου Τσιλώνη, Προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας είναι υβριστικοί και συκοφαντικοί, διότι όλοι βλάπτουν απρόκλητα την τιμή και υπόληψη του σ. Χρήστου Τσιλώνη. Ακόμη ότι ο συνάδελφος ανακαλεί απερίφραστα αυτούς τους υβριστικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς και δηλώνει ότι σέβεται την τιμή και την υπόληψη του σ. Τσιλώνη. Ότι ζητεί συγγνώμη για το ύφος που χρησιμοποίησε και το οποίο δεν αρμόζει μεταξύ συνδικαλιστών και συναδέλφων, καθώς και για το ότι παραβίασε το περιεχόμενο της υπ’ αριθ. 4132/2019 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Ασφ. μέτρων), το οποίο τον υποχρεώνει να μη προβαίνει σε αναρτήσεις υβριστικές/συκοφαντικές σε βάρος του σ. Τσιλώνη. Ότι δεσμεύεται εφεξής ότι δεν θα απευθύνει την παραμικρή υβριστική ή συκοφαντική ανάρτηση από οποιοδήποτε μέσο/ιστοσελίδα σε βάρος του.

Επιπλέον, με τη φράση του συναδέλφου «Καταγγελίες στην ΕΛΑΣ» αυτός αναφέρεται σε καταγγελία που έγινε από τον ίδιο προς τις αστυνομικές αρχές, στην οποία ανέφερε ότι τα γραφεία του Συλλόγου μας στην Αθήνα, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου αρ. 8, λειτουργούσαν παράνομα λόγω της απαγόρευσης που ισχύει εν καιρώ περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, πράγμα το οποίο δεν αληθεύει, καθώς υπαγόμαστε σε ΚΑΔ που μπορούν να λειτουργούν νόμιμα παρά τα περιοριστικά μέτρα, πράγμα το οποίο γνώριζε άριστα, και για αυτό επιφυλασσόμαστε για κάθε δικαίωμά μας. Ως εκ τούτου, με την ως άνω φράση σχηματίζει την εσφαλμένη εικόνα ενώπιον τρίτων και ιδίως ενώπιον συναδέλφων μας, ότι τα γραφεία μας και ο Σύλλογος λειτουργούν παράνομα και ότι έχουν προβλήματα με την Αστυνομία, γεγονός άκρως συκοφαντικό, δυσφημιστικό και προσβλητικό για τον Σύλλογο, τον Πρόεδρό μας και τον κλάδο μας.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΜ