Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

21.10.2021 - 1η Εθελοντική Αιμοδοσία ΣΣΕΜ την 16/11/2021 - Δηλώσεις Συμμετοχής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

1η Εθελοντική Αιμοδοσία Μελών ΣΣΕΜ – Δηλώσεις Συμμετοχής

Αθήνα 20/10/2021

Αγαπητοί συναδέλφισσες / συνάδελφοι

Ως εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα έχουμε ένα λαμπρό ιστορικό σε θέματα αιμοδοσίας με την «πλούσια τράπεζα αίματος» που είχαμε. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει στο χώρο των τραπεζών αίματος, λόγω της έλλειψης αίματος στη χώρα. Δεν υπάρχουν οι αυτοδιαχειριζόμενες Τράπεζες Αίματος με την μορφή που τις ξέραμε και ακολουθούνται νέες διαδικασίες πιο «στενού» χαρακτήρα.

Εμείς, ως συνταξιούχοι πλέον, είμαστε ή μπαίνουμε σε ηλικία που χρειαζόμαστε βοήθειες σε θέματα υγείας και φυσικά αίμα.

Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε Συλλογικά την κατάσταση και να μπορούν να καλυφθούν τα μέλη του Συλλόγου έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), σε εθελοντικές αιμοδοσίες. Έτσι θα μπορούμε, όταν χρειαζόμαστε αίμα, να μας στηρίζει ο ΕΕΣ.

Στην προσπάθεια αυτή καλό είναι να ζητήσουμε και την βοήθεια – συνδρομή των παιδιών μας καθώς πολλοί από εμάς, αν και το επιθυμούμε, δεν μπορούμε να δώσουμε αίμα για διάφορους λόγους.

Οι προϋποθέσεις για την αιμοδοσία είναι ηλικία έως 65 ετών και ότι δεν υπάρχει απαγορευτικό νόσημα. Σημειώνουμε ότι μπορούμε, ενδείκνυται να δίνουμε αίμα 2-3 φορές το χρόνο, καθώς είναι καλό για την δική μας υγεία.

Κατά τη διαδικασία της αιμοδοσίας τηρούνται, με ιδιαίτερα αυστηρό τρόπο, όλες οι προβλεπόμενες προφυλάξεις για την Covid-19.

Η πρώτη Αιμοδοσία του Συλλόγου θα γίνει την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 στο διάστημα από 09.00’ π.μ. έως 13.30’, δίπλα στα γραφεία του Συλλόγου, στο κτίριο του ΕΕΣ Παλαιός Σταθμός Α Βοηθειών 3ης Σεπτεμβρίου 21 Ομόνοια 3ος Όροφος.

Η αιμοδοσία θα γίνει με αυστηρά προκαθορισμένα ραντεβού ανά δεκαπέντε λεπτά. Θα μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα 4-5 άτομα.

Εκτός Αθηνών την ίδια μέρα μπορούν να πάνε οι συνάδελφοι σε τοπικά κέντρα αιμοδοσίας και να δώσουν αίμα, μετά από συνεννόηση με την Γραμματεία του Συλλόγου.

Προκειμένου να υπάρξει σωστή οργάνωση της αιμοδοσίας παρακαλούμε να επικοινωνείτε και να δηλώνετε τη συμμετοχή σας στη Γραμματεία του Συλλόγου, στα τηλέφωνα 210-522.28.64 και 210-522.28.13 ή με e-mail στο info@ssem.gr

Υπεύθυνη από πλευράς Συλλόγου είναι η συνάδελφος Μάρω Μαυριδόγλου, εθελόντρια του ΕΕΣ με μακρά και επιτυχημένη θητεία, άριστη γνώστης του θέματος.

Στόχος μας στην πρώτη αιμοδοσία οι 40 φιάλες αίμα.

Για το Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

      Ο Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας

 Χρήστος Τσιλώνης             Παύλος Δερμενάκης