Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

4.11.2022 - Εισήγηση ΔΣ στη ΓΣ 7.11.2022 - «Διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας»

Απόφαση ΔΣ 3/11/2022

Εισήγηση προς τη ΓΣ της 7/11/2022 για Λήψη Απόφασης

 

Ηλεκτρονική Ψήφος Εκλογών του Συλλόγου με Ψηφιακή Κάλπη

Σχέδιο Απόφασης για τη Διαδικασία  της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Όσα από τα ταμειακά εντάξει μέλη του Συλλόγου επιθυμούν να ψηφίσουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία αποστέλλουν το αίτημά τους στο e-mail του Συλλόγου, υπόψη της Κ.Ε.Ε., με Υπεύθυνη Δήλωση, μόνον μέσω  «Έκδοσης υπεύθυνης δήλωσης - Gov.gr», και δηλώνουν το προσωπικό τους e-mail μέσω του οποίου θα ψηφίσουν, καθώς και το προσωπικό τους κινητό τηλέφωνο στο οποίο θα λάβουν τον κωδικό επαλήθευσης για την είσοδό τους στην ψηφιακή κάλπη.

Σε περίπτωση δε που τελικά επιλέξουν να ψηφίσουν  αυτοπροσώπως, ενώπιον της Κ.Ε.Ε. (Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής) στην Αθήνα ή ενώπιον Τ.Ε.Ε. (Τοπικής Εφορευτικής Επιτροπής) σε επαρχιακή πόλη, θα ενημερώσουν άμεσα την Κ.Ε.Ε., με e-mail και SMS, προκειμένου να διαγραφούν από τον κατάλογο των ψηφιακά ψηφιζόντων.

Εάν ψηφοφόρος προσέλθει να ψηφίσει ενώπιον Τ.Ε.Ε. και στον ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ / μητρώο μελών υπάρχει η ένδειξη δήλωσης συμμετοχής του με ηλεκτρονική ψήφο, η Τ.Ε.Ε. του επιτρέπει να ψηφίσει στην κάλπη μόνον μετά από άμεση και ταυτόχρονη συνεννόηση με την Κ.Ε.Ε., ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διπλοψηφίας.

Το ΔΣ συντάσσει τον εκλογικό κατάλογο των μελών που επιλέγουν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά, ο οποίος αποτελείται από τα ονοματεπώνυμά τους και την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, υπογράφεται από το Δ.Σ. και παραδίδεται στην Κ.Ε.Ε.

Η Κ.Ε.Ε. μεριμνά για την σύνταξη των ηλεκτρονικών ψηφοδελτίων -μια αναπαράσταση ψηφοδελτίων- και το μέλος προβαίνει στην επιλογή του ψηφοδελτίου και των υποψηφίων και στην υποβολή του.

Κατά το άνοιγμα και τη λήξη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι παρόντα όλα τα μέλη της Κ.Ε.Ε.

Μετά το πέρας της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας η Κ.Ε.Ε. ελέγχει ότι οι ψηφίσαντες στην ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν έχουν ψηφίσει αυτοπροσώπως στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα στην ψηφοφορία με ψηφοδόχο-κάλπη και σε περίπτωση διπλοψηφίας αφαιρείται η ηλεκτρονική ψήφος και το γεγονός καταγράφεται στο σχετικό πρακτικό.

Τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ανακοινώνονται μαζί με τα λοιπά αποτελέσματα την ημέρα εξαγωγής των αποτελεσμάτων των εκλογών, αθροίζονται μαζί με όλα τα άλλα αποτελέσματα από την Κ.Ε.Ε., η οποία ανακοινώνει τα συνολικά τελικά αποτελέσματα.

Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας σε κάλπη στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα θα καταχωρίζεται στην Αθήνα από την Κ.Ε.Ε. και στην Επαρχία από τις Τ.Ε.Ε. σε αριθμημένη κατάσταση το ονοματεπώνυμο κάθε μέλους που ψηφίζει, το οποίο θα υπογράφει δίπλα από το όνομά του. Φωτοαντίγραφο της κατάστασης των ψηφισάντων θα αποστέλλεται άμεσα από τις Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές στην Κ.Ε.Ε., με σκοπό να υπάρχει έγκαιρα και πριν τη διαδικασία εξαγωγής των αποτελεσμάτων των εκλογών έλεγχος τυχόν διπλοψηφίας για τους ψηφίσαντες ηλεκτρονικά.

________________