Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

09.12.2022 - Δελτίο Τύπου Κινητοποίησης 13/12/2022 στον Άρειο Πάγο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

 

Αθήνα 09/12/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κινητοποίηση των Συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας στις 13/12/2022

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας διοργανώνει συγκέντρωση την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 10:00 π.μ. μπροστά στον Άρειο Πάγο (Κυρίλλου Λουκάρεως & Λεωφ. Αλεξάνδρας, Αμπελόκηποι) όπου εκδικάζεται η αγωγή μας με την οποία ασκούμε τα δικαιώματά μας έναντι της Alpha Bank από τη συλλογική συμφωνία του 1995.

Η Τράπεζα υποχρεούται σε εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων που ανέλαβε έναντι όλων μας, ατομικά -ως καθολική διάδοχος της Εμπορικής Τράπεζας. Με βάση την συμφωνία αυτή εγγυήθηκε στο διηνεκές την απρόσκοπτη λειτουργία του Ταμείου μας «ΤΕΑΠΕΤΕ» ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του για οποιαδήποτε αιτία, ακόμη και σε περίπτωση ενοποιήσεως, συγχωνεύσεως, διαλύσεως ή αδυναμίας αυτού.

Δεν διεκδικούμε το σύνολο των παροχών του ΤΕΑΠΕΤΕ, αλλά μόνο το μέρος που απομένει, αν αφαιρέσουμε τις παροχές που λαμβάνουμε σήμερα από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Δεν διεκδικούμε κάποιου είδους αποζημίωση από το κράτος η φορέα του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.

Για περισσότερα όσον αφορά τη διεκδίκηση από την Alpha Bank  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Σημειώνεται ότι οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας ενώ πληρώναμε από τις υψηλότερες, εισφορές επικουρικής ασφάλισης έχουμε υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές. Καταβάλαμε εισφορές μέχρι 14,75%, υπερδιπλάσιες του 6% του κοινού καθεστώτος επικουρικής ασφάλισης ΕΤΕΑΜ. 

Είχαμε ένα επικουρικό Ταμείο (ΤΕΑΠΕΤΕ) σε Συλλογική Σύμβαση με τον εργοδότη μας, αλλά με αποφάσεις της η Πολιτεία το κατάργησε και μας ενέταξε βίαια στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για το «καλό» της Τράπεζας.  Έτσι φτάσαμε στο σημείο να έχουμε, εκτός των μειώσεων των μνημονιακών περικοπών, επιπλέον μείωση στις συντάξεις, κατά 20-30% μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες άλλων ταμείων του χώρου μας.

Οι συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι της Εμπορικής Τράπεζας απαιτούμε σεβασμό και εφαρμογή των συμβάσεων που έχουμε υπογράψει με τους εργοδότες μας και των υψηλότατων εισφορών που πληρώσαμε στο ακέραιο από την πλευρά μας. Κάποτε πρέπει να πληρώσουν και οι τράπεζες....

Στην ενότητα η δύναμη. Με τον αγώνα η δικαίωση.

Η Alpha Bank μας χρωστάει και πρέπει να πληρώσει.

Για τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

    Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Τσιλώνης            Παύλος Δερμενάκης

 09122022 areios pagos