Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

24.3.2023 - Ενημέρωση για την Κινητοποίηση της 22.3.2023 και Επόμενα Βήματα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Ενημέρωση για την κινητοποίηση της 22/3/2023

σε Υπουργείο Εργασίας & Μέγαρο Μαξίμου και τα επόμενα βήματα

Αθήνα 24/3/2023

Αγαπητοί συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

Η συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 22/3/2023 στο Υπουργείο Εργασίας ήταν επιτυχής από πλευράς συμμετοχής κόσμου και διάθεσης για αγώνα και αξίζουν συγχαρητήρια στους  συναδέλφους της Αττικής  που έχουν σηκώσει το βάρος των φετινών κινητοποιήσεων, ήρθαν στο Υπουργείο και μετά από πολύ καιρό βγήκαμε στον δρόμο σε πορεία μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά της Κυβέρνησης πάλι δεν τόλμησαν να μας απαντήσουν  καθαρά ποια είναι η θέση τους. ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα αιτήματά μας. Για μια ακόμα φορά δεν ήταν διαθέσιμος ο Υπουργός, ούτε κανείς από το Μέγαρο Μαξίμου. Από πλευράς του κ. Χατζηδάκη, δεν δόθηκε απάντηση στα αιτήματα του συλλόγου μας, για τα οποία τους ενημερώσαμε έγκαιρα για πολλοστή φορά.

Υπενθυμίζουμε ότι ως αντιπολίτευση το κυβερνών κόμμα είχε δεσμευτεί προεκλογικά, για την επίλυση της απαράδεκτης διάκρισης σε βάρος πέντε χιλιάδων συνταξιούχων της Εμπορικής του τ. ΕΤΑΤ στην εκδήλωσή μας της 19/10/2017 στην Παλαιά Βουλή. Τη θέση αυτή επανέλαβε ως Κυβέρνηση πλέον τον Δεκέμβριο 2019 αλλά και δημόσια τον Ιανουάριο 2020 ο τότε Υπουργός κ. Βρούτσης. Από τότε το μελετούν... Τα φαινόμενα αυτά τα ζήσαμε βέβαια και με την προηγούμενη κυβέρνηση. Μελετούσε το θέμα από τον Οκτώβριο 2017, αλλά τον Ιούνιο 2019, λίγο πριν τις εκλογές μας απάντησαν ότι «δεν προλάβαμε, αλλά μετά τις εκλογές θα ....». Σε περίπτωση που μέχρι τις εκλογές δεν υλοποιήσει τη δέσμευσή της τότε οι συνταξιούχοι της Εμπορικής και οι οικογένειές τους θα δώσουν και αυτοί τη δική τους απάντηση …

Την Τετάρτη 22/3/2023 έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν κινητοποίηση και οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας και των Τραπεζών Ιονικής-Λαϊκής, Αθηνών-Eurobank, Αττικής και Εθνοκάρτας. Ήταν η πρώτη ενωτική κίνηση των συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων να διεκδικήσουμε συλλογικά τα δικαιώματά μας για τις συντάξεις μας. Απαιτήσαμε να καταργηθούν οι επιμέρους παράνομες ενέργειες σε βάρος μας και να γίνει σεβαστό το γεγονός ότι όλοι μας, με βάση το ειδικό καθεστώς που είχαμε σε κάθε τράπεζα ως εργαζόμενοι ζητάμε την ανταποδοτικότητα που προβλέπει η νομοθεσία. Δεν ζητάμε χάρες, ζητάμε την εφαρμογή των νόμων σε αντίθεση με την επιλεκτική εφαρμογή που κάνουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά.  

Το ενωτικό στοιχείο της κινητοποίησης ήταν ιδιαίτερα σημαντικό και επιμένουμε σε αυτό καθώς ήρθε μετά από προσπάθειες του Συλλόγου μας  1,5 έτους μέσω των εκλεγμένων εκπροσώπων μας στην ΟΣΤΟΕ. Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την ένταξη όλων των Συλλόγων Συνταξιούχων Τραπεζοϋπαλλήλων με το Έκτακτο 40ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας που συνέρχεται στις 29/3/2023. Με την «επανεκκίνηση» της ΟΣΤΟΕ θα έχουμε όλοι οι Σύλλογοι τη δυνατότητα από καλύτερες θέσεις, με την ενότητα όλου του κλάδου, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι στην προσεχή μας συνέλευση θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας. Προκειμένου να  συζητήσουμε και να οργανώσουμε αποτελεσματικότερα αυτόν τον αγώνα μας,

συμμετέχουμε όλοι στη Γενική Συνέλευση

την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, ώρα 10:00 π.μ.

στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

 (Γήπεδο Μπάσκετ-Πεδίον του Άρεως)

 

Για τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

Ο Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Τσιλώνης         Παύλος Δερμενάκης