Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

02.06.2023 - Ενημέρωση για τα θέματα του ΣΥΝΠΕ και απάντηση μελών μας στο εξώδικο που τους απέστειλε ο ΣΥΝΠΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Αθήνα,  2.6.2023

Ενημέρωση για τα θέματα του Συνεταιρισμού και απάντηση μελών μας στο εξώδικο που τους απέστειλε ο ΣΥΝΠΕ

Αγαπητοί συναδέλφισες/συνάδελφοι,

Η κατάσταση με τον Προμηθευτικό και Πιστωτικό Συνεταιρισμό  της Εμπορικής Τράπεζας νυν Alpha Bank (ΣΥΝΠΕ) έχει φτάσει στο «απροχώρητο»

  • Το τελευταίο διάστημα είχαμε πολλαπλές αναίτιες χρεώσεις των συντάξεών μας χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να μην έχουν χρήματα να επιβιώσουν,
  • Σε κάθε προσπάθεια αντίδρασης σ/λφων μελών του ΣΥΝΠΕ σε μια σειρά καταχρηστικές κατά τη γνώμη τοτς τακτικές του ΣΥΝΠΕ ο τελευταίος αντιδρά με την άσκηση αγωγών και μηνύσεων, στο όνομα δήθεν συκοφαντικής δυσφήμησης. Χαρακτηριστικότερο τελευταίο παράδειγμα η εξώδικος απάντηση που έστειλε σε ορισμένους συναδέλφους όπως αναλυτικά αναφέρεται παρακάτω.
  • Έχοντας τις ηλεκτρονικές μας διευθύνσεις και τα κινητά μας τηλέφωνα το ΔΣ το ΣΥΝΠΕ ενώ δεν μας ενημερώνει για τις ΓΣ και τις εκλογές προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας, τώρα προχωρά στην αποστολή εκφοβιστικών μηνυμάτων ακριβώς για να μην ζητήσουμε την σύγκληση ΓΣ λογοδοσίας,
  • Μετά την παρέλευση πολλών ετών ενημερώνει την παρούσα περίοδο συναδέλφους για «οφειλές» τους, αρκετών χιλιάδων ευρώ για τον καθένα, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προηγούμενη ενημέρωση.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας λαμβάνοντας υπόψη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση στη σημερινή του συνεδρίαση, στην οποία είχε προσκαλέσει τον Νομικό Σύμβουλο του ΣΥΝΠΕ, ο οποίος απέστειλε τη εξώδικη απάντηση, καθώς  και τα μέλη του ΔΣ του ΣΥΝΠΕ που είναι και μέλη του ΣΣΕΜ (δηλαδή όλους πλην ενός που έχει διαγραφεί με απόφαση της ΓΣ του ΣΣΕΜ) οι οποίοι όμως δεν παρευρέθηκαν για να αναπτύξουν τις απόψεις τους, αποφάσισε ότι:

  • προβαίνει στην παρούσα ανακοίνωση για ενημέρωση των μελών του Συλλόγου που είναι και μέλη του ΣΥΝΠΕ,
  • στηρίζει με κάθε πρόσφορο μέσο την προσπάθεια των συναδέλφων που συνεχίζουν να ζητούν τη λογοδοσία του τωρινού ΔΣ του ΣΥΝΠΕ με την προσφυγή τους στο ανώτατο όργανο του ΣΥΝΠΕ που είναι η ΓΣ, προκειμένου να λογοδοτήσουν οι υπόλογοι και να υποβληθούν στην κρίση των συναδέλφων,
  • οι θιγόμενοι συνάδελφοι και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας θα προχωρήσουν στις νόμιμες ενέργειες για τα sms και τα email που τους απέστειλε το ΔΣ του ΣΥΝΠΕ προκειμένου αυτοί να μην ασκήσουν τα δικαιώματά τους από το Καταστατικό και τον νόμο,
  • όλοι οι συνάδελφοι που λαμβάνουν προφορική ενημέρωση από το ΣΥΝΠΕ για ενδεχόμενες οφειλές πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια, ούτε ακόμα και επιστολή προς τον ΣΥΝΠΕ, καλό θα είναι να ενημερώνουν το Σύλλογο για τη συλλογική αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ακολουθεί σχετική ενημέρωση από συναδέλφους μας

<<Ενημέρωση των συναδέλφων για τα θέματα του Συνεταιρισμού και την από 26.5.2023 εξώδικη απάντηση του ΔΣ του ΣΥΝΠΕ στην από 12.5.2023 εξώδική μας προς αυτό.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Συνεταιρισμού μας, ειδικά σε ό,τι αφορά τη διαχείριση από το παρόν ΔΣ, είναι σε όλους μας γνωστά και βοούν εδώ και χρόνια. Έχουμε κάνει επανειλημμένα διαβήματα, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία πληροφόρηση όλων μας από τους υπόλογους, εννοούμε την τωρινή διοίκηση, η οποία μέχρι τώρα αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της από το Καταστατικό του ΣΥΝΠΕ και τους νόμους. Στις 12.5.2023 απευθύναμε στο ΔΣ εξώδικη δήλωση, με την οποία ζητάμε αναλυτική πληροφόρηση για κρίσιμα θέματα της λειτουργίας του Συνεταιρισμού και λογοδοσία του ΔΣ. Επισημάναμε και πάλι ότι η άρνηση του ΔΣ να προβεί στις ζητούμενες από εμάς νόμιμες ενέργειες παραβιάζει τόσο το Καταστατικό όσο και τον νόμο, που επιβάλλουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις στη διοίκηση για λογοδοσία, πληροφόρηση και σύγκληση έκτακτης ΓΣ, όταν το ζητά ο απαιτούμενος από το καταστατικό και τον νόμο αριθμός μελών. Η διοίκηση του Συνεταιρισμού, χωρίς να δώσει ούτε μία απάντηση στα αιτήματά μας ή να προβεί στις επιβαλλόμενες από το Καταστατικό και τον νόμο ενέργειες, απάντησε με μια θρασεία εξώδικη δήλωσή της, προφανής στόχος της οποίας είναι ο εκφοβισμός των συναδέλφων, προκειμένου αυτοί να μην ασκήσουν τα δικαιώματά τους από το Καταστατικό και τον νόμο. Την εξώδικη αυτή υπαγόρευσε ο πανικός του τωρινού ΔΣ μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις που σηματοδοτούν η επερχόμενη λογοδοσία για πράξεις και παραλείψεις του, καθώς και η πρόταση μομφής που θα κατατεθεί και που θα συζητηθεί στην επόμενη έκτακτη ΓΣ, τη σύγκληση της οποίας πασχίζει να αποφύγει με κάθε τρόπο.

Στην εν λόγω εξώδική του το ΔΣ παραθέτει τις συνηθισμένες γενικότητες που χρησιμοποιούν οι διοικήσεις που ελέγχονται από τα μέλη τους, ενώ απειλεί τους συναδέλφους «με τις συνέπειες του νόμου», αυτοί που παραβιάζουν ωμά τη νομιμότητα σε ό,τι αφορά την υποχρέωσή τους για λογοδοσία, πληροφόρηση και για σύγκληση έκτακτης ΓΣ που ζητήσαμε νόμιμα.

Επισυνάπτουμε εδώ το κείμενο της εξώδικής μας προς το ΔΣ, για να διαπιστώσετε οι ίδιοι ποιοι και πόσο παραβιάζουν τη νομιμότητα και ποιοι την υπερασπίζονται.

Σε ό,τι μας αφορά, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να ζητάμε τη λογοδοσία του τωρινού ΔΣ και την προσφυγή μας στο ανώτατο όργανο του ΣΥΝΠΕ που είναι η ΓΣ, προκειμένου να λογοδοτήσουν οι υπόλογοι και να υποβληθούν στην κρίση των συναδέλφων. Εννοείται ότι τυχόν εμμονή του ΔΣ  στην άρνησή του να συμμορφωθεί με τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, όπως αυτές προκύπτουν από το Καταστατικό μας και τον νόμο, θα μας υποχρεώσει να ζητήσουμε δικαστική προστασία για τον καταλογισμό των κάθε είδους ευθυνών στα ενεχόμενα μέλη του ΔΣ και τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, που θα αναλάβει να συγκαλέσει έκτακτη ΓΣ με θέματα, μεταξύ άλλων, τη λογοδοσία του ΔΣ και την πρόταση μομφής προς τα μέλη του ΔΣ με βάση την αναλυτική τεκμηρίωσή μας για τα πεπραγμένα του ΔΣ. 

Το κείμενο της από 12.5.2023 εξώδικής μας προς το ΔΣ του ΣΥΝΠΕ, με την οποία επισημάναμε σειρά αντικαταστατικών και παράνομων ενεργειών μελών του ΔΣ του Συνεταιρισμού μας και ζητήσαμε πληροφόρηση για κρίσιμα θέματα του Συνεταιρισμού,είναι το εξής (δείτε εδώ)

Αθήνα 1.6.2023

Θεοχάρης Γεώργιος (Ταμίας ΔΣ  ΣΣΕΜ, μέλος ΣΥΝΠΕ)

Καπετανόπουλος Γεώργιος (μέλος ΣΥΝΠΕ)

Μανιάτης Παναγιώτης (Γραμματέας Παραρτήματος Συλλόγου μας Καλαμάτας,μέλος ΣΥΝΠΕ)

Μαυρίδης Γιώργος (μέλος ΣΥΝΠΕ)

Ρήγας Γεώργιος (Αν. Γεν. Γραμματέας ΣΣΕΜ, μέλος ΣΥΝΠΕ)

Σταθόπουλος Κωνσταντίνος (Έφορος Λέσχης ΣΣΕΜ, μέλος ΣΥΝΠΕ)>>