Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

13.07.2023 - Ενημέρωση για τις Ενστάσεις επί των Αποφάσεων Απονομής Επικουρικών Συντάξεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

 

Ενημέρωση για τις Ενστάσεις

επί των Αποφάσεων Απονομής Επικουρικών Συντάξεων

13/7/2023

Αγαπητοί συναδέλφισσες / συνάδελφοι

Στην παρούσα περίοδο ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ο ορθός υπολογισμός των επικουρικών συντάξεων και ο  υπολογισμός της προσαύξησης/επασφάλιστρο  στις επικουρικές μας συντάξεις λόγω των αυξημένων  εισφορών  που αποδίδαμε   βάσει  του Καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ πάνω από το 6%.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, αμέσως μετά την παραλαβή της απόφασης  επικουρικής σας σύνταξης, θα  πρέπει να την αποστέλλετε  στον Σύλλογο προκειμένου να γίνει ο σχετικός έλεγχος και να ακολουθήσουν οι αναγκαίες ενέργειες ενστάσεων από τη Νομικό μας Σύμβουλο.

Τους τελευταίους μήνες, ο αριθμός των συναδέλφων που, λόγω συμπλήρωσης του ηλικιακού ορίου, συνταξιοδοτούνται από τον e-ΕΦΚΑ και λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη γήρατος είναι αυξημένος    -λόγω και των fast track συντάξεων- και οι δυνατότητες να ανταποκριθεί η νομικός μας είναι συγκεκριμένες, ως προς τον χρόνο επεξεργασίας και κατάθεσης ενστάσεων κατά των αποφάσεων απονομής επικουρικής σύνταξης ΕΤΕΑΕΠ.

Με βάση τα παραπάνω παρακαλούνται οι συνάδελφοι που ζητούν την υποβολή της ένστασης για τον υπολογισμό της επικουρικής τους σύνταξης -μετά την παραλαβή της απόφασης επικουρικής τους σύνταξης- να προσκομίζουν άμεσα στο Σύλλογο τα απαραίτητα έγγραφα, αποφάσεις συνταξιοδότησης,  που τους ζητούνται κλπ, τα οποία ο Σύλλογος, με την   σειρά του, άμεσα τα διαβιβάζει στη Νομικό μας Σύμβουλο, για επεξεργασία και  σύνταξη της ένστασης.

Επίσης   παρακαλούνται οι συνάδελφοι   λόγω  της πληθώρας  εσφαλμένων   αποφάσεων  επικουρικής σύνταξης που εκδίδονται  και   πρέπει  να  προσβληθούν με ένσταση, να  επιδεικνύουν  υπομονή αναμένοντας την σύνταξη της ένστασής τους, προκειμένου  στην συνέχεια  να την καταθέσουν στον αρμόδιο ΕΦΚΑ που  εξέδωσε την  προσβαλλομένη  απόφαση επικουρικής τους  σύνταξης.

Τόσο  ο Σύλλογος,  όσο και η  Νομικός  Σύμβουλος γνωρίζουν και τηρούν τις προθεσμίες με τις ημερομηνίες εντός των οποίων πρέπει να κατατεθούν οι ενστάσεις και σε καμία περίπτωση δεν έχει  υπάρξει και  δεν  θα υπάρξει πρόβλημα.

Ζητούμε την κατανόηση και τη βοήθεια όλων προκειμένου με τον πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό τρόπο να ολοκληρωθούν όλες οι υποθέσεις.

Παράλληλα με τα παραπάνω ως Σύλλογος συνεχίζουμε τις ενέργειές μας προς το Υπουργείο για την οριστική λύση του προβλήματος με την εφαρμογή των προβλεπόμενων στο νόμο, ώστε να τελειώσει αυτή η ταλαιπωρία όλων μας με τις ενστάσεις.

Για τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Τσιλώνης          Παύλος Δερμενάκης