Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

02.10.2023 - Επιστολή - Αίτημα προς CEO Cepal για Συνάντηση

Αθήνα 02/10/2023

Αρ. Πρωτ.: 3115

Προς:

κ. Θεόδωρο Αθανασόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο

Cepal Hellas

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 209,

171 21 Νέα Σμύρνη, Αθήνα

e-mail: tia-office@cepal.gr

Θέμα: Συνάντηση για την αποτελεσματικότερη συνεργασία με σκοπό τη ρύθμιση οφειλών πρώην εργαζόμενων στην Εμπορική Τράπεζα.

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας έχει συστήσει από τον Ιανουάριο 2017 «Ομάδα Δανείων» η οποία αποτελείται από πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Εμπορικής Τράπεζας (Δ/ντές Δ/νσεων,  Δ/ντές Επιχειρηματικών Κέντρων, Δ/ντές Καταστημάτων κλπ) η οποία παρέχει δωρεάν υποστήριξη (συμβουλευτικές υπηρεσίες, τεκμηρίωση αιτημάτων, διαπραγμάτευση με την τον κάτοχο του δανείου, αξιολόγησης προτάσεων ρύθμισης κλπ) στα μέλη του Συλλόγου μας αλλά και σε φίλους και γνωστούς, καθώς η φήμη της έχει διαδοθεί από τα μέλη του Συλλόγους σε τρίτους συγγενείς και φίλους. Μέχρι σήμερα η Ομάδα έχει επεξεργαστεί 800 και πλέον περιπτώσεις άλλες πολύ δύσκολες π.χ. 2 περιπτώσεις πλειστηριασμών, άλλες σύνθετες και άλλες απλές. Σε στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες της Alpha Bank στο παρελθόν και στη συνέχεια με την Εταιρεία σας προχωρήσαμε σε μερικές εκατοντάδες βιώσιμες ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες  τηρούνται μέχρι και σήμερα. Κριτήριο της δουλειάς μας, για να βοηθήσουμε αποτελεσματικά τους δανειολήπτες, είναι η βιώσιμη ρύθμιση σε βάθος χρόνου μέχρι την πλήρη εξόφληση της οφειλής.

Η συνεργασία μας αυτή με την Alpha Bank και την Cepal έχει περάσει από διάφορες φάσεις όσον αφορά την ταχύτητα επικοινωνίας τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα. Δυστυχώς μετά από μία μεγάλη περίοδο αποτελεσματικότητας στη συνεργασία, σε όλα τα επίπεδα και τα θέματα, βρισκόμαστε εδώ και αρκετούς μήνες μπροστά σε πολλά προβλήματα.

Η πολυδιάσπαση που υπάρχει εντός Cepal όσον αφορά το διαχωρισμό των επιμέρους χαρτοφυλακίων και τα στεγανά επικοινωνίας ανάμεσα σε αυτά οδηγούν τουλάχιστον εμάς (και μπορείτε να φανταστείτε ένα τρίτο μη γνώστη των θεμάτων πως θα αισθάνεται) σε δυσκολίες κατ΄αρχήν επικοινωνίας και στη συνέχεια αφού βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος στην ολοκλήρωση των διαδικασιών.  Αυτό έχει συνέπειες στους δανειολήπτες αλλά και στην εταιρεία σας και κατ΄επέκταση στα χαρτοφυλάκια που διαχειρίζεται.

Θα μπορούσαμε να σας αναφέρουμε εδώ πληθώρα παραδειγμάτων αλλά δεν κρίνουμε σκόπιμο να γίνουμε «κουραστικοί» αναφέροντάς σας θέματα που ήδη θα τα γνωρίζετε.

Συνεπώς για να συζητήσουμε τα θέματα αυτά με σκοπό τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη συνεργασία μας παρακαλούμε για μία συνάντηση το συντομότερο δυνατόν μαζί σας στην οποία από πλευράς του Συλλόγου μας θα συμμετέχουν όχι συνδικαλιστικά στελέχη αλλά σ/λφοι εξειδικευμένοι στις ρυθμίσεις δανειακών οφειλών. Ειδικότερα από πλευράς μας θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Μανώλης Γκιώζος μέλος της Ομάδας Δανείων, Παύλος Δερμενάκης Υπεύθυνος ΔΣ για την Ομάδα και Τζανέτος Μποζινάκης Συντονιστής της Ομάδας. Σε αυτήν θα σας εκθέσουμε τα προβλήματα και τις σκέψεις – προτάσεις μας για την επίλυσή τους με σκοπό όπως προαναφέραμε την αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ μας προς όφελος των «κόσμων» που αντιπροσωπεύει ο καθένας μας (Σύλλογος και Cepal).

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία από την οποία ευελπιστούμε να προκύψουν αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα.

Με εκτίμηση,

Για το Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

Ο Πρόεδρος        Ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Τσιλώνης      Παύλος Δερμενάκης