Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

11.12.23 - Εξώδικο προς e-ΕΦΚΑ, με κοινοποίηση στο Υπουργείο, για τον ορθό υπολογισμό των επικουρικών μας συντάξεων.

 

Αγαπητοί συναδέλφισσες / συνάδελφοι

Οι δράσεις του Συλλόγου μας προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας είναι πολλαπλές και αφορούν πολλά επίπεδα. Εδώ και τέσσερα χρόνια, από το 2019, με διαχρονικές μεγάλες κινητοποιήσεις παλεύουμε για το προφανές. Ζητούμε από την Κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο (νόμοι «Κατρούγκαλου» και «Βρούτση») για τον τρόπο υπολογισμού της επικουρικής μας σύνταξης.  Το θέμα αυτό είναι το ένα από τα δύο άμεσα ζητούμενα από την Κυβέρνηση με την κινητοποίησή μας της 12/12/2023 στο Υπουργείο Εργασίας.

Ένα από τα εμπόδια που συναντάμε στην εφαρμογή του νόμου είναι και ο υπηρεσιακός μηχανισμός του e-ΕΦΚΑ. Πρόσφατα από την Γενική Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης  κυκλοφόρησε μία επιστολή που «καταργεί» το νόμο και μας εξισώνει με τους λοιπούς ασφαλισμένους, που κατέβαλαν 6% σε συγκεκριμένο ύψος αποδοχών (μέχρι της ασφαλιστικής κλάσης ΙΚΑ), όταν εμείς καταβάλαμε έως και 14,75% επί του συνόλου των αποδοχών μας, που ήταν πολύ υψηλότερες από εκείνες που υπολόγιζε το ΕΤΕΑΜ.

Ο Σύλλογός μας απέναντι στη νέα αυτή πρόκληση, που είναι συνέχεια άλλων προηγούμενων, έστειλε εξώδικο στη Γενική Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΦΚΑ με την αναγκαία νομική τεκμηρίωση. Αυτό το εξώδικο στη συνέχεια το κοινοποιήσαμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Για ενημέρωση σας ακολουθεί το διαβιβαστικό στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και το εξώδικο.

Για να δείτε το e-mail προς το Υπουργείο πατήστε εδώ

Για να δείτε το Εξώδικο πατήστε εδώ