Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

08.01.2024 - Πρόγραμμα Κινητοποιήσεων με αποκορύφωμα ΓΣ & Συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

 

Διεκδικούμε μαχητικά τα αιτήματά μας.

Πρόγραμμα Κινητοποιήσεων με αποκορύφωμα

 τη Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)

την ημέρα της ετήσιας Γ.Σ. Μαρτίου 2024

 

8/1/2024

Αγαπητοί συναδέλφισσες / συνάδελφοι

Καλή Χρονιά με Ειρήνη, Υγεία, Δύναμη, Προκοπή & Κάθε Καλό... και Επιτυχία στους Αγώνες μας.

Μπαίνουμε στη νέα χρονιά με ένταση των προσπαθειών μας το επόμενο διάστημα για : 1) Διεκδίκηση σωστού υπολογισμού επικουρικής σύνταξης, 2) Επαναφορά των συντάξεων στα προ του νόμου «Κατρούγκαλου» επίπεδα (προσφυγή μας στο ΣτΕ κατά των περικοπών του άρθρου 73Α Ν.4387/2016) και στους «προσυνταξιούχους» ΕΤΑΤ, ΕΤΕΑ και στους «συμπληρωματούχους» ΕΤΑΤ, 3) Διεκδικητική Δράση ΟΣΤΟΕ για τα κοινά μας θέματα (κατάργηση Ε.Α.Σ.-εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων- κατάργηση διαφοράς συνταξιούχων πριν και μετά τον Ν. «Κατρούγκαλου» κ.λ.π.).

Το ΔΣ κατά τη συνεδρίασή του της 3/1/2024 ασχολήθηκε ειδικότερα με την οργάνωση του αγώνα μας για την εφαρμογή του νόμου όσον αφορά τον υπολογισμό της προσαύξησης στην επικουρική μας σύνταξη. Λαμβάνοντας υπόψη α) την θετική ανταπόκριση, κατά τη συγκέντρωσή μας της 12/12/2023, του Υπουργού Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο θέμα και τη δημόσια, προς όλους τους συγκεντρωμένους, δέσμευση – δήλωσή του για την επίλυσή του, β) τον προσανατολισμό δράσης του Συλλόγου προς αυτή την κατεύθυνση για την υλοποίηση του στόχου μας με αξιοποίηση και της Γενικής μας Συνέλευσης καθώς και την παραδοσιακή διαδικασία της μεταξύ μας στενότερης επικοινωνίας μέσω των εκδηλώσεων για τις κοπές της Βασιλόπιτας, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1) Να σταλεί επιστολή στην Υπουργό Εργασίας με αίτημα την έναρξη διαλόγου ώστε να δρομολογηθούν οι ενέργειες για τον υπολογισμό της προσαύξησης στην επικουρική μας σύνταξη και να υλοποιηθεί η δέσμευση της Πολιτείας προς τους συνταξιούχους της Εμπορικής.

2) Να ενταχθούν οι εκδηλώσεις Κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου στον σχεδιασμό της κινητοποίησης όλων μας. Στόχος μας, μέσα από αυτές, είναι να διαμορφωθεί ένα κλίμα ενότητας, αλληλεγγύης και αγωνιστικής διάθεσης που θα μας προετοιμάσει για μια μεγάλη, επιτυχημένη συγκέντρωση διεκδίκησης στο Υπουργείο Εργασίας την ημέρα της Γ.Σ.

     α) Η κεντρική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας, που γινόταν στην Αθήνα, φέτος, θα πραγματοποιηθεί στον Γοργοπόταμο Λαμίας, την Κυριακή 18/2/2024, σε κοινή εκδήλωση με τους συναδέλφους μας από τις σχετικά κοντινές περιοχές της Φθιώτιδας, Θεσσαλίας (Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα), Αττικής-Αθήνας, Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Κατερίνης κ.λ.π.), σε μια συμβολικής σημασίας τοποθεσία για τη χώρα και το λαό μας με το μήνυμα της Ενότητας για να πετύχουμε. 

Η μετάβαση και επιστροφή των συναδέλφων θα γίνει με πούλμαν, δωρεάν, με μέριμνα του ΔΣ και των Τοπικών Επιτροπών.

      β) Οι λοιπές εκδηλώσεις κοπής Βασιλόπιτας, θα γίνουν με τον προγραμματισμό που θα αποφασίσουν τα Τοπικά Παραρτήματα.

3) Να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. Μαρτίου 2024 του Συλλόγου μαζί με Πανελλαδική Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας.

(θα ακολουθήσει σχετική Ανακοίνωση).

Θα κάνουμε με άψογο τρόπο τις διαδικασίες μας ως ΓΣ και ταυτόχρονα θα δώσουμε το μήνυμα της αγωνιστικής μας ενότητας και της αποφασιστικότητας προς την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και την Κυβέρνηση: «Εδώ είμαστε, παρόντες, ενωμένοι, δυνατοί και απαιτούμε την εφαρμογή του νόμου».

Αγαπητοί συναδέλφισσες / συνάδελφοι

Για να πετύχουμε το σωστό υπολογισμό της επικουρικής σύνταξης, δεν αρκεί μία συγκέντρωση όπως εκείνη της 12ης Δεκεμβρίου 2023, όσο καλή και επιτυχημένη ήταν. Απαιτείται να ξεπεράσουμε τον καλύτερο εαυτό μας με τις κινητοποιήσεις του 2019. Όλοι μας πρέπει μέσω των εκδηλώσεων κοπής Βασιλόπιτας να συμμετάσχουμε στις διαδικασίες προετοιμασίας της κεντρικής συγκέντρωσης στο Υπουργείο Εργασίας. Να είμαστε απόλυτα ενημερωμένοι, έτοιμοι και αποφασισμένοι να συμμετάσχουμε στη ΓΣ και τη συγκέντρωση – διαδήλωση,  ώστε το Υπουργείο να υλοποιήσει τη δέσμευση της Πολιτείας και συγκεκριμένα του Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη για τη λύση του θέματος με τον υπολογισμό της προσαύξησης της επικουρικής μας σύνταξης. Να παίρνουμε ανταποδοτική επικουρική σύνταξη, σύμφωνα με τις εισφορές που καταβάλαμε.

Όλοι μαζί, ενωμένοι συμμετέχουμε

  • στην κεντρική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας την 18/2/2024 στη Λαμία στον Γοργοπόταμο, και σε όλες τις εκδηλώσεις κοπής της Βασιλόπιτας στα Παραρτήματα.
  • στη ΓΣ Μαρτίου 2024 και ταυτόχρονα στη Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας.

(Για την δήλωση συμμετοχής σας στην κεντρική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας την 18/2/2024, τις λοιπές εκδηλώσεις των Παραρτημάτων του Συλλόγου μας, την συμμετοχή στην ετήσια Γ.Σ. Μαρτίου 2024 και την Πανελλαδική Συγκέντρωση στο Υπουργείο θα ακολουθήσουν επιμέρους αναλυτικές ανακοινώσεις)

Στην ενότητα η ΔΥΝΑΜΗ μας

Στην πίστη, την αποφασιστικότητα, τη συμμετοχή στον αγώνα η ΝΙΚΗ

Για τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

   Ο Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Τσιλώνης        Παύλος Δερμενάκης