Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

home image

11.03.2024 - Ενημέρωση για το Θετικό Αποτέλεσμα της Κινητοποίησης για τις πρόσφατες περικοπές των Επικουρικών Συντάξεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Ανακοίνωση

Διεκδικούμε μαχητικά τα αιτήματά μας

Τα θετικά αποτελέσματα της κινητοποίησής μας

την 8 η Μαρτίου 2024 στο Υπουργείο Εργασίας

8/3/2024

Αγαπητοί συναδέλφισσες / συνάδελφοι

Στις 8/3/2024 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας, με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων. Στη συγκέντρωσή μας συμμετείχαν και χαιρέτησαν αντιπροσωπείες της ΑΓΣΣΕ και της ΟΣΤΟΕ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του Υπουργείου συμμετείχαν ο κ Λιανός, Δ/ντής του Γραφείου του αρμόδιου Υφυπουργού και οι Νομικοί Σύμβουλοι του Υπουργείου και του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ.

Μετά την τεκμηρίωση για την παράλογη και άδικη εφαρμογή της περικοπής των επικουρικών συντάξεων από τον μήνα Μάρτιο, λάβαμε την απάντηση ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί τις επόμενες ημέρες. Ειδικότερα, σύμφωνα με την τοποθέτηση των εκπροσώπων του Υπουργείου, δεν ερμηνεύτηκε ορθά από τον e-ΕΦΚΑ η συγκεκριμένη διάταξη του Νόμου. Από πλευράς νομοθέτη δεν υπήρχε πρόθεση να θιγούν οι συντάξεις με ποσά που είναι κάτω από το ανώτατο όριο. Ως Σύλλογος παρακολουθούμε από κοντά στο θέμα, προσπαθούμε να παρέμβουμε στα δικαστικά ώστε να μην προχωρήσουμε οι αναδρομικές χρεώσεις.

Όσον αφορά το θέμα για την προσφυγή της επικουρικής λόγω υψηλών εισφορών (επασφάλιστρο), δεσμεύτηκαν να υπάρξει συνάντηση των επόμενων ημερών, όταν θα καταλήξουν στη λύση της ανάκλησης των περικοπών που έγιναν.

Για τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

   Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Τσιλώνης Παύλος Δερμενάκης