Τηλ 210-5222813 - 210-5222864 info@ssem.gr

14.11.2017 Ανακοίνωση Προέδρου Γενικής Συνέλευσης 36ου Συνεδρίου ΟΣΤΟΕ


Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2017

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ 36ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΣΤΟΕ

Συνάδελφοι Σύνεδροι,
Εμείς οι εκλεγμένοι σύνεδροι στο 36ο Συνέδριο που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση, θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε σε όλους τους συνέδρους τις απόψεις μας, για την πορεία της ΟΣΤΟΕ, η οποία είναι πλήρως συνυφασμένη, με την πορεία αποδόμησης των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των μελών της. Οι ισχυρισμοί και η προσπάθεια, να πιστωθούν τα κακώς κείμενα στις κυβερνήσεις και να απαλλάσσονται έτσι εκείνοι που φέρουν τις δικές τους ευθύνες, για την κατάσταση του πάλαι ποτέ κραταιού συνδικαλισμού των Τραπεζοϋπαλλήλων, δεν αποτελεί μια ολοκληρωμένη αλήθεια και δεν μπορεί να συνεχισθεί. Αν ο κομματικός συνδικαλισμός συνεχισθεί για μερικά χρόνια ακόμα, είναι σίγουρο πως θα μας οδηγήσει στην πλήρη διάλυση και απομαζικοποίηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Η παράλληλη πορεία, Τραπεζών και συνδικαλιστικών οργανώσεων την περίοδο της ακμής τους, με οδηγό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της κάθε Τράπεζας, αντί της ενότητας των Τραπεζοϋπαλλήλων, η απομάκρυνση των συνταξιούχων από τα συνδικάτα που έγινε δυστυχώς καθολικά αποδεκτή από το κομματικό συνδικαλισμό, μας έχει φέρει στη σημερινή κατάσταση του 36ου Συνεδρίου, στο οποίο οι μεγαλύτερες οργανώσεις της ΕΤΕ και της Εμπορικής δεν συμμετέχουν για διαφορετικούς φυσικά λόγους η κάθε μία. Αν κανείς ρίξει μια ματιά στο επιστολόχαρτο της ΟΣΤΟΕ, θα δει πως οι μισές σχεδόν οργανώσεις είναι σβησμένες!! Αντί της ενίσχυσης είναι εμφανής η αποδυνάμωση!! Σε μια τέτοια κατάσταση, αντί να προχωρήσουμε σε ένα συνέδριο ανασυγκρότησης με συμμετοχή όλων των χώρων, υπερβαίνοντας ανταγωνισμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τον αποκλεισμό της Εμπορικής αλλά και της ΕΤΕ, προχωράμε σε ένα συνέδριο αδιαφορώντας για τη συμμετοχή και την καθολική εκπροσώπηση, με έπαθλο την εκλογή μιας ακόμα διοίκησης που θα διαχειρισθεί για ακόμα μια περίοδο τις εισφορές των συνταξιούχων!!

Εμείς οι σύνεδροι από το χώρο της ΤτΕ, δεν θα νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες εκλογής εκπροσώπων στη Διοίκηση της ΟΣΤΟΕ αυτές τις διαδικασίες, που δεν ανταποκρίνονται και δεν εκφράζουν την συνδικαλιστική ιστορία του χώρου μας. Εξ άλλου, μια τέτοια διαλυτική κατάσταση της ΟΣΤΟΕ, δεν νομιμοποιεί τη δική μας παρουσία, όταν γνωρίζετε πολύ καλά πως ο χώρος της ΤτΕ έχει δικό του Καταστατικά προσδιορισμένο πλαίσιο λειτουργίας ως Κεντρικής Τράπεζας. Εν τούτοις ουδέποτε αρνηθήκαμε την παρουσία και την συνεισφορά μας απέναντι σε όλους τους συναδέλφους μας, γεγονός που το εκφράσαμε πάντα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Την αναβολή του Συνεδρίου, Την παράταση της θητείας της σημερινής Διοίκησης για ένα τετράμηνο, Τη σύγκληση για τον ερχόμενο Απρίλιο Συνεδρίου Ανασυγκρότησης, για συζήτηση των διεκδικήσεων και την εκλογή νέας Διοίκησης.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,