Τηλ 210-5222813 - 210-5222864 info@ssem.gr

06.07.2018 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση για τις επιστροφές κρατήσεων ΕΟΠΥΥ στους συνταξιούχους επικουρικής σύνταξης ΤΕΑΠΕΤΕ του ΕΤΕΑΕΠ.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

΄Εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση για την καταβολή των επιστροφών των διαφορών παρακρατηθέντων ποσών υπέρ ΕΟΠΥΥ, στους προ του 2006 συνταξιούχους επικουρικής σύνταξης ΤΕΑΠΕΤΕ

                                                                                                 Αθήνα 6/7/2018

 

Συνάδελφοι,

Σήμερα, Παρασκευή 6/7/2018, εστάλη στο ΕΤΕΑΕΠ το παρακάτω έγγραφο το οποίο αφορά στην καταβολή και στον τρόπο υπολογισμού των διαφορών στις κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ για τους, προ του 2006, συνταξιούχους επικουρικής σύνταξης ΤΕΑΠΕΤΕ.

Θεωρούμε ότι είναι σημαντική επιτυχία, καθόσον ο τρόπος υπολογισμού που υιοθετήθηκε από τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, με την συμβολή του Συλλόγου, θα έχει σαν αποτέλεσμα όλοι οι προ του 2006 συνταξιούχοι επικουρικής σύνταξης του ΤΕΑΠΕΤΕ να έχουν επιστροφές ποσών.

Υπενθυμίζουμε ότι, αν οι υπολογισμοί των διαφορών στις παρακρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ εφαρμόζονταν βιαστικά και χωρίς να μελετηθεί ο τρόπος υπολογισμού τους, 8 στους 10 θα είχαν οφειλές αντί επιστροφών, οι δε 2 στους 10 θα είχαν επιστροφές, όμως με αρκετά μικρότερα ποσά από αυτά που πρόκειται να λάβουν με βάση την απόφαση του Υπουργείου.

Συμπερασματικά, μπορεί να υπήρξε καθυστέρηση στην καταβολή των ποσών των διαφορών παρακρατήσεων υπέρ ΕΟΠΥΥ που οφείλονταν στους υπευθύνους του ΕΤΕΑΕΠ, όμως μετά την παρέμβαση του Συλλόγου και την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης του κ. Α. Πετρόπουλου, ο απολογισμός τελικά είναι προς όφελος των συνταξιούχων επικουρικής σύνταξης του ΤΕΑΠΕΤΕ.

            

                                                                  Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

                                                                       Ο Πρόεδρος             Ο Γ. Γραμματέας

                                                                       Χ. Τσιλώνης                     Γ.Δέδες

 

Υπουργική Απόφαση 5/7/2018 εδώ