Τηλ 210-5222813 - 210-5222864 info@ssem.gr

04.04.2017 Δελτίο Τύπου για την κινητοποίηση της 5/4 στην ALPHA

Δελτίο Τύπου

4/4/2017

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank (Σταδίου 40) την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 12:00.

 

Αιτία της συγκέντρωσης είναι η απόγνωση στην οποία βρίσκονται πολλοί συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας που μετά τις πολλαπλές μειώσεις των συντάξεών τους, αδυνατούν να επιβιώσουν μετά την παρακράτηση και των δόσεων των δανείων από τη σύνταξή τους.

Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας, που παρά τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που κατέβαλαν επί σειρά ετών, έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις με το νόμο Κατρούγκαλου, ν. 4387/2016, ("τσεκούρωμα" τις αποκάλεσε ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος), βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Η Alpha Bank, για μία ακόμα φορά, αγνόησε το εξώδικο που της απέστειλε ο Σύλλογος και παρακράτησε τις δόσεις των δανείων, ταυτόχρονα με την πίστωση των συντάξεων, ενέργεια παράνομη σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο.

Έτσι, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, πολλοί συνταξιούχοι της Εμπορικής καλούνται να ζήσουν, αυτοί και οι οικογένειές τους, με ελάχιστα χρήματα, από μερικές δεκάδες ευρώ έως 200-250 ευρώ, που φυσικά δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη.

Σημειώνουμε ότι το αίτημά μας δεν ήταν το οριστικό σταμάτημα της παρακράτησης των δανείων, αλλά η παραμονή στους λογαριασμούς του ποσού της σύνταξης, για μία ημέρα (24 ώρες), ώστε όσοι έχουν άμεση ανάγκη επιβίωσης να προλάβουν να πάρουν κάποια χρήματα για να μπορέσουν να περάσουν το μήνα.

Παράλληλα, ως Σύλλογος έχουμε επεξεργαστεί προτάσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων και έχουμε απευθύνει αίτημα για διάλογο στη διοίκηση της Alpha Bank από τις 18/1/2017.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες πραγματοποιούμε τη συγκέντρωσή μας την Τετάρτη 5 Απριλίου στο κεντρικό της Alpha Bank, ζητώντας λύσεις σύμφωνα με τις επεξεργασίες - προτάσεις μας που αφορούν στην επιβίωσή μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας.

Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Τσιλώνης                 Γιώργος Δέδες        

Υ.Γ. Tο πλήρες κείμενο με το πλαίσιο των προτάσεων μας βρίσκεται εδώ:
Πλαίσιο Προτάσεων της Ομάδας Έργου για τα Δάνεια των Μελών του ΣΣΕΜ

Για επικοινωνία με εκπρόσωπο του Συλλόγου μας για τα θέματα δανείων, στο τηλέφωνο 6945 877 598, κ. Παύλος Δερμενάκης, Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΣ.