Τηλ 210-5222813 - 210-5222864 info@ssem.gr Fax 2105234806

24.04.2019 Εξελίξεις για τη μηχανογραφική υποστήριξη των συντάξεων τ. ΕΤΑΤ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


Μηχανογραφική υποστήριξη των συντάξεων τ. ΕΤΑΤ

                                                                                                        

Αθήνα 24.4.2019

 

Συνάδελφοι,

ως γνωστόν η πληρωμή των συντάξεων του τ. ΕΤΑΤ γίνεται με το αρχείο μηνός Νοεμβρίου 2018, που είχε σταλεί στην ΗΔΙΚΑ για την πληρωμή συντάξεων μ. Δεκεμβρίου 2018. Όλες δηλαδή οι μετέπειτα πληρωμές συντάξεων ΕΤΑΤ, Ιανουαρίου-Μαΐου 2019, έχουν γίνει με το αρχείο συνταξιοδοτικών μεταβολών μ. Νοεμβρίου 2018.

Ο Σύλλογος έγκαιρα είχε ενημερώσει τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ κο Δ. Τσακίρη, στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα του Τμήματος Προσυνταξιοδοτικών Παροχών ΕΦΚΑ, όπου εντάχθηκε το πρώην ΕΤΑΤ, για την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος στην έκδοση νέων συντάξεων και μεταβολών συντάξεων.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ, της Τρίτης 23/4, παρουσία συναδέλφων και μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας, ετέθη επιτακτικά από τον Πρόεδρο του ΣΣΕΜ το ζήτημα της συνέχισης λειτουργίας του μηχανογραφικού συστήματος υποστήριξης συντάξεων.

Μετά από διεξοδική συζήτηση ξεκαθαρίστηκε ότι οι διαδικασίες για τη σύναψη νέας σύμβασης με μηχανογραφική εταιρεία ναι μεν πρέπει να είναι σύμφωνες με το νόμο, όμως όλα πρέπει να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα γιατί αφορούν σε πληρωμή συντάξεων και έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων απαραίτητων για την χορήγηση εφάπαξ παροχών.

Σήμερα 24/4 πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση του Συλλόγου με τον Υποδιοικητή κο Ι. Σκοπούλη και τη Διευθύντρια Προμηθειών του ΕΦΚΑ, η οποία ανέλαβε να επεξεργαστεί την πλέον ενδεδειγμένη πρόταση για την σύμβαση του ΕΦΚΑ με εταιρεία μηχανογραφικής επεξεργασίας συντάξεων ΕΤΑΤ και εντός του Α΄ 10ημέρου Μαΐου θα έχει απαντήσεις για τη δυνατότητα υλοποίησης ή τις περαιτέρω κινήσεις.

Οι εξελίξεις για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσαν τις ενέργειες του Συλλόγου. Η παρουσία των συναδέλφων μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΦΚΑ ανέδειξαν την αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης του θέματος. Η συσπείρωση γύρω από το Σύλλογο η συμμετοχή και η αναγκαία παρουσία σας σε συνεδριάσεις του ΔΣ του ΕΦΚΑ είναι ο μοναδικός δρόμος για λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι του πρ. ΕΤΑΤ.

Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη, Καλή Ανάσταση, Χρόνια Πολλά.

        Ο Πρόεδρος                               Ο Γ. Γραμματέας

 Χ. Τσιλώνης                                     Γ. Δέδες