Τηλ 210-5222864 - 210-5222813  e-mail : info@ssem.gr - 3ης Σεπτεμβρίου 8 /104 31 Αθήνα - 7ος όροφος

11.09.2023 - Επιστολή προς Alpha Bank και Cepal για μέτρα ανακούφισης των πληγέντων Θεσσαλίας

Αθήνα 11.09.2023

Αρ. Πρωτ.: 3110

Προς:

κ. Βασίλειο Ψάλτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο

Alpha Bank

Σταδίου 40

105 64 Αθήνα

e-mail: ceo@alpha.gr

 

κ. Θεόδωρο Αθανασόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο

Cepal Hellas

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 209,

171 21 Νέα Σμύρνη, Αθήνα

e-mail: tia-office@cepal.gr

 

Κοιν:

Ο.Σ.Τ.Ο.Ε.

Πανεπιστημίου 34 & Ιπποκράτους, τ.κ. 106 79 Αθήνα

e-mail: ostoe@otenet.gr

 Α.Γ.Σ.Σ.Ε.

Βούλγαρη 1, τ.κ. 104 37 Αθήνα

e-mail: agsse2006@gmail.com

 

Θέμα: Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων συνταξιούχων και μη στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Κύριοι Διευθύνοντες Σύμβουλοι

Εκφράζοντας την οδύνη μας για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν κάτω από τα νερά και τη λάσπη της καταιγίδας «Ντάνιελ» προσπαθούμε να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα.

Οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι νομοί της περιφέρειας της Θεσσαλίας είναι τεράστιες και δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, προβλέπεται να είναι οι μεγαλύτερες ιστορικά από αντίστοιχο φαινόμενο. Οι ζημιές αφορούν τις περιουσίες των κατοίκων, είτε αφορά καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο, είτε κατοικίες, καταστήματα επιχειρήσεις και εξοπλισμό και για πολλούς είναι ανυπέρβλητες. Αρκετοί από αυτούς έχουν οφειλές στην Alpha Bank άμεσα ή έμμεσα, καθώς αυτές έχουν μεταφερθεί στην Cepal με διάφορα σχήματα.

Σας υποβάλλουμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, την παρούσα επιστολή ως Σύλλογος για τα μέλη μας αλλά ταυτόχρονα οι δύο υπογράφοντες και ως μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Συνταξιούχων Τραπεζικών και του ΔΣ της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων και ζητούμε την ενεργοποίηση των Οργανισμών σας στην κατεύθυνση της ανακούφισης των πληγέντων συνταξιούχων αλλά και γενικότερα των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται σκληρά.

Ειδικότερα προτείνουμε / ζητούμε:

1) την αναστολή καταβολής των δόσεων δανείων για ένα δωδεκάμηνο και  την διακοπή της τοκοφορίας του συνόλου του δανεισμού για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα,

2) τη μεταφορά των δόσεων για τις οποίες αναστέλλεται η καταβολή τους στο τέλος της περιόδου του ισχύοντος σήμερα συμβατικού χρόνου δανεισμού,

Οι ανωτέρω από κοινού ρυθμίσεις να αφορούν όλους τους πληγέντες δανειολήπτες των συγκεκριμένων περιοχών που αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιές.

3)  Η  προτεινόμενη χρονική περίοδος αναστολής εξυπακούεται ότι θα  ισχύει στην περίπτωση που οι ενδεχόμενες Κυβερνητικές παροχές υπολείπονται χρονικά της προτάσεως μας.

4) την κατά περίπτωση ειδικότερη αντιμετώπιση καταστάσεων μεγάλης οικονομικής καταστροφής, εάν υπάρχουν τέτοιες, για συναδέλφους συνταξιούχους με διαγραφές χρέους και άλλα αποτελεσματικότερα μέσα.

Από πλευρά μας ως Σύλλογος και η ειδικά συγκροτημένη, με εξειδικευμένα τραπεζικά στελέχη, Ομάδα Δανείων του Συλλόγου θα προσφέρουμε τη βοήθειά μας, όπως πάντοτε, σε όποιον τη ζητήσει ώστε να συμβάλλουμε και εμείς με τις δυνάμεις μας στην αντιμετώπιση της κατάστασης όσον αφορά τη διευθέτηση των οφειλών.

Με τη εκτίμηση ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμα των συνθηκών σας ευχαριστούμε

Για το Σύλλογο Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας

Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Τσιλώνης             Παύλος Δερμενάκης